DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Villeneuve: Hamilton talán elaludt kicsit

Ugyan Lewis Hamilton vezeti jelenleg a világbajnoki pontversenyt, a kanadai világbajnok mégsem a Mercedes-pilóta sikerére tippelne. Szerinte ugyanis a címvédő sokkal többet hibázik.

Ha csak nem történik valami óriási fordulat vagy dráma, ez a szezon Abu-Dhabiban, a szezonzárón dőlhet el, ezt maguk a versengő felek is így gondolják. Tizenöt verseny után még mindig elenyésző a különbség a két vb-aspiráns között, Lewis Hamilton neve mellett csupán két ponttal szerepel több.

Most a brit áll az élen, 1997 világbajnoka, Jacques Villeneuve azonban gondolatban előreszaladva a szezon végére már nem őt látja a tabella élén. Szerinte hiába tűnik szorosnak a küzdelem, Verstappen igenis előnyben van, hiszen összességében sokkal jobban dolgozik, mint a címvédő.

„Verstappen a kiválóbb. Semmilyen hibát nem vétett eddig, mindig ment és támadott. Lewis ezzel szemben a gyengeségeit mutatta, de a Mercedes is” – nyilatkozta Villeneuve a Corriere della Serának. Úgy látja, Hamilton mintha kicsit elkényelmesedett volna az utóbbi időben, és hideg zuhanyként érte, hogy lett egy kihívója. „Rosberg után könnyű élete volt. Talán egy kicsit el is aludt. Idén aztán ijedtében fel kellett kelnie. De ettől még igazi tehetség marad.”



Ami a két pilóta ütközéseit illeti – amikből már kettő is volt idén –, nem gondolja, hogy szükség lett volna szankciókra, hiszen ez része a versenyzésnek. „Szerintem az nem volt szándékos manőver” – utalt Hamilton silverstone-i előzési kísérletére, amellyel Verstappent a gumifalba küldte. „Az egy hiba volt, és idegesítő, hogy a hibákért büntetnek. Ezek ketten nem tudnak a határon belül maradni. Lewis általában nem hibázik ilyeneket, csak ha Max van a közelében.”

Persze egyértelműbb szabályok is sokat segítenének, az Olasz Nagydíjon szerinte ez volt a fő probléma. A versenyzők stílusa változott, a szabálykönyv azonban helyenként mintha nem igazodott volna hozzájuk. „Nálunk nem voltak ilyen büntetések. De más is volt, mi a belső íven előztünk. Most blokkolnak az egyenesben, mozognak, neked pedig extrém rizikót kell vállalnod, és így hibázhatsz is. Így nehéz meghatározni a szabályokat. Monzában nem is voltak egyértelműek” – fejtette ki az álláspontját a kanadai világbajnok az idei szezon egyik fő témájában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: