DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Horner: Innentől 50-50% az esély

A Red Bull csapatfőnöke elégedett azzal, hogy Max Verstappen ilyen jól szerepelt egy Mercedes-fellegvárban, a hátralévő helyszínek pedig hasonló arányban feküdhetnek majd a két istállónak.

Ugyan Lewis Hamilton megszerezte századik F1-es futamgyőzelmét és visszavette a vezetést a bajnoki pontversenyben, mégis a Red Bull és Max Verstappen lehet igazán elégedett az Orosz Nagydíj alakulásával: a motorcsere miatt a mezőny végéről rajtolva lett második a holland, amivel minden várakozást felülmúlt. Szocsi egyébként is kifejezetten Mercedes-pályának számított, a hátralévő helyszínek közül viszont lesz olyan is, ahol a Red Bull a favorit.

00121029_660



"Olyan pálya már nem lesz, mint Monza, vagy Szocsi, ahol egyértelműen a Mercedes van előnyben" - mondta a hétvége lezárásaként Christian Horner. Törökországban ők nyertek tavaly, Austinban már mindketten erősek voltunk, viszont vannak olyanok is, amik nekünk szoktak kedvezni, mint Mexikó és Brazília. Katarban és Szaúd-Arábiában még nem vagyunk biztosak, aztán ott lesz még Abu-Dhabi. Én azt mondanám, hogy a hátralévő pályákkal 50-50%-ra állunk."

A Red Bull valóban tökéletesen hozta le azt a két helyszínt, ahol előzetesen és a látottak alapján is hátrányban volt: Monzában Verstappen kihasználta Hamilton hibáit és pontokat nyert a sprinten, majd vasárnap mindkettejük futamát lenullázta, Szocsiban pedig a motorcserét is bevállalva lett második, ezzel rengeteg pontot mentett meg a brittel szemben. Mexikó és Brazília hagyományosan az energiaitalosok pályájának számít és mivel a Mercedes már egyáltalán nem fejleszt, sőt, Hamiltonra is várhat egy rajtbüntetés motorcsere miatt, elég derűsen várhatják Hornerék az utolsó két és fél hónapot...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: