DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Vettel: Schumacher viszi előre a Haast

Sebastian Vettel és Mick Schumacher közeli kapcsolata jól dokumentált: a négyszeres világbajnok német baráti viszonyt ápol ifjú honfitársával, valamint egyfajta mentor szerepét tölti be.

Vettel szívesen osztja meg tanácsait az újonccal, hasonlóan, ahogyan Michael Schumacher segítette őt még zöldfülű versenyzőként. A fiatal Schumacher gyorsan tanul: az Aston Martin sztárpilótája szerint már most, újonc létére előre lendíti csapatát, a Haast.

„Azzal az autóval nagyon nehéz, mindenki tudja, hogy a mezőny leggyengébbje. Mégis tud nyugodt maradni, kiegyensúlyozottságot, sőt motiváltságot mutatni… Gyakrabban kommunikálunk, és úgy látom, előre viszi a csapatot, még akkor is, ha a kezdőpozíciójuk nem egyszerű” – mondta a német Sky csatornának Vettel. A Haas csapatán belül valóban Schumacher a mérvadó, időmérőkön 15-3 arányban győzte le csapattársát, bár remek teljesítménye is kevés a pontokhoz a VF-21 versenyképtelensége miatt.



Miközben a Formula-1-es hétvége zajlik, a két versenyző természetesen saját feladatára koncentrál, de este, a program végeztével találkoznak és tapasztalatot cserélnek egymással: „Ha a lakókocsinkkal egymás mellé parkolunk, mindig van kis időnk. Jó dolog, hogy aktív a kapcsolatunk. Azt mindig elmondtam, hogy szívesen adok neki bármikor tippet. Hogy hasznosak-e, az más kérdés, de szívesen adom őket” – folytatta a négyszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: