DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Leclerc összeveszett Binottóval? A Ferrari tagadja ezt

A Scuderia reakciója szerint ez az egész híresztelés egy kitaláció és semmi alapja nincs. Igaz, Vettelnél is ezt olvashattuk két éve, az eredményt pedig ismerjük.

Körbejárta az internetet egy olasz F1-es blogger által megszellőztetett pletyka, miszerint Mattia Binotto csapatfőnök és Charles Leclerc között nézeteltérés van egy ideje a vörös istállónál. Egyelőre azonban semmi nem támasztja alá ennek igazságtartalmát, a Ferrari cáfolatát pedig a Grandprix247.com hozta le.

„Ilyen vita Mattia és Leclerc között soha nem történt, így az erről szóló pletykák is teljes mértékben álhíreknek tekintendők. Antonio Granato nem láthatott semmi ilyesmi veszekedést a két fél között, ez eleve lehetetlenség, mivel nem is történt ilyen, sem Monzában, sem máshol” – így a Ferrari közleménye.

A Ferrari szerint semmilyen konfliktus nincs és nem is volt a két fél között


Annyi bizonyos, hogy amióta 2019-ben Charles Leclerc a vörösökhöz igazolt, kevés öröme volt a Ferrariban. Az első évben még két futamgyőzelem ugyan sikerült a komoly tervezési hibákkal pályára kerülő versenyautóval, de a gép inkább az egyenesekben volt erős, a kanyarokban súlyos tizedeket kapott a Mercedestől és a Red Bulltól is.

2020-ban és eddig 2021-ben sem sikerült nyernie a Ferrarinak, bár a tavalyinál egyértelműen jobbak az eredmények, nem lenne annyira meglepő, ha a pályafutása legjobb időszakában járó Charles Leclerc szóvá tenné a sikertelenséget a csapatfőnöknek. 2022 alighanem vízválasztó lesz a pilóta és az istálló kapcsolatában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: