DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Williams vs Alfa Romeo: A támadás a legjobb védekezés

Az elmúlt szezonokban csaknem elképzelhetetlennek tűnt, hogy a Williams pontokat szerezzen és elmozduljon a mezőny végéről, most azonban megtáltosodtak. El is mondták, hogyan változott a hozzáállásuk.

George Russell egyik célja a Williamshez való csatlakozásától kezdve az volt, hogy visszajuttassa az istállót a pontszerzők közé, reményt adva ezzel, hogy kikeveredhetnek a sereghajtó státuszból. Az áhított világbajnoki egységek azonban mindig csak közeledtek-közeledtek, esetenként az utolsó pillanatban csúsztak ki a kezükből.

Magyarországon aztán megtört a jég, a csapat mindkét pilótája, Russell és Nicholas Latifi is a legjobb tízben zárt, és innentől folytatódott is a pontvadászat. Hollandiában ugyan ismét nulláztak, de Belgiumban kettős pontszerzésnek örülhettek, Russell pedig Olaszországból és Oroszországból is pontokkal tért haza. A csapat ennek köszönhetően 23 ponttal a nyolcadik helyen áll a konstruktőrök között, és jó eséllyel pályáznak arra, hogy ezt meg is tartsák, lévén az Alfa Romeo 16 pontos lemaradásban követi őket.



A csapatot felbátorította az elmúlt időben mutatott remeklés, legalábbis járműteljesítményért felelős szakemberük, Dave Robson szerint, aki úgy gondolja, a Williams innentől némileg kockázatvállalóbb lehet. Már az Orosz Nagydíj esős szombatján is így gondolkodtak, és végül ki is fizetődött nekik. „Ez egyértelműen ad némi szabadságot. Azt hiszem, magabiztosak lehetünk azon döntések alapján, amiket hoztunk, és így fogjuk tovább folytatni. Sok igazság van abban, hogy a legjobb védekezés a támadás. Sokkal jobb, ha előttük vagyunk, és onnan próbáljuk meg kontrollálni a dolgokat” – mondta.

Magabiztosabb lett tehát a csapat, elkényelmesedni azonban nem fognak, hiszen még innen is nagyot lehet bukni. „Ezzel párhuzamosan óvatosnak is kell lennünk, nem szabad elvesznünk a saját önhittségünkben. Jelenleg minden rendben, de ennek így is kell maradnia, jó döntéseket kell hoznunk. Az az előny segít ebben, és remélhetőleg nőni is fog még” – tette hozzá Robson.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: