DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Gasly: Ezt megérdemeltük!

Vasárnap is épp olyan idegesen szállt ki az autóból a francia, mint egy nappal korábban. Szinte semmi pozitívumot nem tudott megfogalmazni az AlphaTauri hétvégi munkájával kapcsolatban.

A glóriát csapkodta dühében Pierre Gasly szombaton, miután a csapata elrontott taktikájának köszönhetően lemaradt a Q3-ról. A most már stabilan a legjobb tízben helyet foglaló francia nem értette, mégis mi lelte az addig remekül dolgozó AlphaTaurit, és semmiért nem tudta megdicsérni kollégáit.

Reménykedett abban, hogy a vasárnap jobban alakul majd számukra, és ha azt vesszük, hogy a Mercedesben ülő Valtteri Bottasszal volt versenyben, jó okuk volt a bizakodásra. Aztán érkezett az eső, és a csapat a döntéseivel megint alulmúlta önmagát – Gasly pedig a hétvégén másodjára szállt ki keserű csalódottsággal, mérgesen az autójából.



A verseny végi körülmények között ugyan senki nem lehetett biztos abban, hogy mi a helyes döntés – ez sodorta a futamot vezető Lando Norrist is győzelme elvesztése felé – Gasly szerint csapatának mégiscsak illett volna jobban reagálnia. „Az egész első etapban Bottas előtt voltunk, a másodikra mögé értünk vissza. Aztán jött az eső, ők kiálltak, mi kint maradtunk. Ők ötödikek lettek, mi a pontszerző helyeken kívül zártunk” – vázolta a döntő momentumot.

Az AlphaTaurira egyáltalán nem büszke, nem érti, hogy egy eddig kiválóan teljesítő csapat hogy baltázhatta el a futamot ennyire. Ezek után szerinte pontosan ezt is érdemlik. „Nem vártunk több esőt, de jött. Megnézzük, hogyan lehetne fejleszteni az időjárás-előrejelzésünket. Ha az utolsó kört vesszük, négy másodperccel gyorsabbak voltunk mindenkinél az intereken, szóval a tempó már megint meglett volna. De túl sokat hibáztunk, és ezen a hétvégén nem érdemeltük meg a pontszerzést.”

A hitét nem vesztette el az embereiben, tudja, hogy rátermett munkatársak veszik körül, ez pedig csak fokozza a csodálkozását. Szerinte minél hamarabb össze kell kapniuk magukat, ha nem szeretnék ezt a szezont nagyon csúnyán zárni. „Megkérdőjelezhető, hogy hogyan csinálunk néhány dolgot. Okos emberek vannak a csapatban, de ezt a hétvégét sajnos elrontottuk. Rengeteg pontot dobtunk el. Ilyen hibákat nem engedhetünk meg magunknak, ha a konstruktőri ötödik helyért akarunk harcolni” – kritizálta az AlphaTaurit a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: