DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
F1

Gasly nagyon dühös a csapatára

Az AlphaTauri pilótája azt mondja, hogy már körök óta új gumikat kért a csapatától, de nem kapta meg őket, így pedig egy bravúreredmény helyett még a Q3-ról is lemaradt.

Iszonyatosan dühös volt az Orosz Nagydíj időmérőjén Pierre Gasly, aki egészen a Q2 végéig jó esélyekkel pályázott arra, hogy a Mercedesek utáni leggyorsabb pilóta legyen ezen a szombat délutánon. A felszáradó pályán azonban a csapata elkövetett egy hibát, Gasly pedig emiatt lemaradt a Q3-ról és a bravúrt ígérő kvalifikáció egy ehhez képest szörnyű rajtpozícióval zárult.

gasy



"Őszintén szólva nagyon mérges vagyok" - mondta az időmérőt követően a francia. "Nem akarok túl sokat beszélni erről. Megvolt a sebességünk ahhoz, hogy beférjünk a top ötbe, Max (Verstappen) és Charles (Leclerc) is rajtbüntetést kapott, minden egyes alkalommal gyorsak voltunk, amikor kimentünk a pályára. Mégis használt gumikon maradtunk. Körök óta kértem, hogy bejöhessek új abroncsokért, mert a pálya folyamatosan száradt, de nem tettük meg és emiatt kiesünk" - kesergett Gasly.

"Nem értem, hogy miért nem tettünk fel új gumikat, ahogy azt a többiek csinálták. Könnyű Q3-ba jutás és egy nagyon jó eredmény jöhetett volna ki ebből. Jó, most már ennek vége, a holnapi napra kell koncentrálnunk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: