DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Wolff: Nem érezhetek csodálatot Lewis iránt

A pilótája 100. győzelmét ünneplő Mercedes-főnök szerint csak évek múlva fog tudatosulni bennük, micsoda F1-es pályafutás részesei voltak. Normál körülmények között bajosan győzték volna le csak Norrist, tette hozzá.

A szezon során ötödször is futamgyőzelmet ünnepelt a Mercedes, pedig az Orosz Nagydíj nagy többségében nem Lewis Hamilton volt a nyerő helyzetben. Az utolsó körökben megérkező esőben azonban a csapat intermediate gumikra szavazott az utolsó négy körben, ami lehetővé tette, hogy Hamilton a pályán megelőzze a táv zömét vezető Lando Norrist, végül pedig 53 másodperc előnnyel nyerjen – pályafutása során 100. alkalommal.

„Egy olyan pályafutásnak vagyunk szemtanúi, amely egyszerűen lenyűgöző. 100 futamgyőzelem, ezt egyszerűen felfogni is nehéz lehet. Csak évek múlva fog tudatosulni bennünk, hogy ennek mi is részesei vagyunk” – mondta a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff.



Hozzátette, ilyen eredmények mellett is helyén kell kezelnie kapcsolatát a versenyzővel: „Nem érezhetek csodálatot Lewis irányába, mert az nem a megfelelő munkakapcsolat lenne. De azzal tisztában vagyok, hogy része lettem egy útnak, amelyhez hasonlót a Formula-1 egyetlen pilótája sem járt be korábban.”

„Szerintem nehéz lett volna megelőzni Norrist” – vallotta be Wolff, hogy ha körülmények nem játszanak a kezükre, talán csak második helyet szereznek a McLaren mögött. „Ricciardo megelőzésénél is szenvedtünk, még DRS-sel is. Norris nagyon jól kézben tartotta, de ki tudja, mi történhetett volna.”

Hamilton első helye mellé Bottas ötödik pozíciót szerzett, köszönhetően annak, hogy az elsők között váltott köztes keverékre (ezzel tesztelve a gumit Hamilton számára), mivel a verseny többségében a pontzónán is kívül haladt. A Mercedes ezzel tovább növelte konstruktőri előnyét a második és kilencedik helyet elérő Red Bullhoz képest, 18 helyett már 33 ponttal vezet Wolff istállója.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: