DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 26. vasárnap
F1

Sainz: Jobbkor nem is jöhetett volna az eső

Carlos Sainz előbb vezette az Orosz Nagydíjat, majd kikerült a top háromból is a vége felé, de az időjárás kegyes volt a spanyolhoz, mert a legjobbkor jött számára az eső.

Pályafutása ötödik dobogós helyezését szerezte Carlos Sainz, idén pedig már harmadszor állhatott fel a pódiumra a Ferrari pilótája. A kaotikusan alakuló Orosz Nagydíjon előbb vezette a versenyt, majd egy top 5-ös célbaérést vizionált számára a csapat, végül a harmadik helyen találta magát.

Azonban Sergio Perez néhány körrel a leintés előtt megelőzte őt, de végül Lando Norris drámája és az időjárási körülmények hozzásegítették őt, hogy felállhasson a dobogó legalsó fokára. Így értékelte versenyét a Ferrari spanyol pilótája.



„Sikerült jól rajtolnom, nem szerettem volna, ha pozíciót veszítek George-dzsal szemben, majd lehetőségem nyílt megtámadni Landót a kettes kanyarból kifelé a külső íven. Aztán viszont elkezdtek szemcsésedni a gumik, amik megpecsételték a versenyemet, akkor ugyanis rosszra fordultak a dolgok” – mondta Damon Hillnek a spanyol.

„Sokat szenvedtünk, túl hamar mentünk be kerékcserére emiatt, aztán pedig vigyáznom kellett az abroncsokra, de aztán számomra a lehető legjobbkor érkezett az eső, mert már semmi sem maradt addigra a kemény keverékű gumijaimból. A létező legjobbkor hoztuk meg a legjobb döntést, így visszakerültünk a harmadik helyre, egy erős verseny után!”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol garantált a jó közösség és két futam között sem hagyunk benneteket unatkozni!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: