DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Russell megérti Norrist: Ez a rémálmunk

Nem tudta megtartani újabb meseszerű rajthelyét George Russell, de nem is számított semmi ilyesmire. Barátja, Lando Norris fájdalmát viszont tökéletesen megérti.

A szombati legjobb háromból mindössze Carlos Sainznak sikerült dobogós helyen maradnia. Lando Norris győzelmét a hajrában vette el a lezúduló eső, és George Russell is idejekorán kiszállt az élen vívott küzdelemből.

A jövőre a Mercedest erősítő britet egyáltalán nem érte váratlanul, hogy ismét pozíciókkal lejjebb találta magát. Végül a tizedik lett, újabb pontot bezsebelve maga és csapata számára, az elmúlt öt verseny alatt negyedjére. Ennek is örül, szerinte nem volt bennük ma több. „Ma, különösen a slickeken ez volt a maximum, amit elérhettünk. Nagyon jó munkát végeztünk, de már a verseny előtt tudtuk, hogy ez lesz. Teljesen mindegy lett volna, hogy korábban vagy később állunk ki, az autóknak körülöttünk akkora előnyük volt” – nyilatkozta a futam után.



Száraz pályán tehát kevés esélyük maradt, ám a szombattal ellentétben ezúttal az eleredő eső sem segítette őket. Akkor még gumihátrányba is kerültek, így csak még nehezebb lett a dolguk. „Az átmeneti esőgumikon nagyon szenvedtem. Azon kevesek egyike voltam, aki használt intereket kapott, mivel az összeset ellőttük tegnap az időmérőn. Szerintem sokat vesztettünk azokhoz képest, akik új gumikkal mentek. Az én kerekeim már majdnem slickek lettek” – vázolta a verseny végi helyzetet. Épp ezért nem is panaszkodik az utolsó pontszerző hely miatt. „A nyolcadik hely lehetett volna a maximum, de tizedikként is szereztünk pontot. Álmodhattunk volna többről, de reálisan nézve ez is nagyon erős eredmény.”

A győzelemért ma nem lehetett volna harcban, visszacsúszva a mezőnyben vívta a saját harcát – de nem tudott szó nélkül elmenni jó barátja drámája mellett; már az autóból kiszállva odasétált az első helyet elveszítő Norrishoz, hogy vigasztalja. Emlékezhetünk, tavaly Russell Hamilton helyetteseként a Mercedesben éppen ugyanezt élte át, amikor a körülmények kivették a kezéből élete első győzelmét. Nehezen lehetne olyat említeni, amely egy versenyzőnek ennél jobban fájhat, a brit szerint azonban Norrist ez csak megerősíti majd.

„Ez minden versenyző legrosszabb rémálma. Amikor vezeted a versenyt, aztán látod az esőcseppeket a sisakrostélyon. Mindegy, mit csinálsz, vesztes helyzetben vagy. Én is átéltem ezt, és igen, fáj. De túljut majd rajta. Ilyenkor megpróbálod a pozitívumot megtalálni. Biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb nyerni fog” – dicsérte ő is kollégáját. Jövőre talán mindketten visszakapják azt az elúszott esélyt… 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: