DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Leclerc: Ez rajtam is múlt

Nem alakult rosszul a Ferrari versenye sem, míg le nem esett az eső. Carlos Sainz dobogóját ugyan meg tudták menteni, de Charles Leclerc nem tudott megküzdeni a körülményekkel, és pont nélkül maradt.

Charles Leclerc jót és rosszat egyaránt kapott ettől a hétvégétől. Miután az Orosz Nagydíj előtt bejelentették, hogy megkapja a várva várt, frissített Ferrari-motort, nem is fűzött túl sok reményt a folytatáshoz, mivel így is, úgy is a mezőny végéről indult. A fejlesztéseknek azonban örült, és az időmérőn is azért vállalta be a mért kör futását a vizes pálya ellenére, mert tanulni szeretett volna.

Vasárnap a rajt után a sorstárs Max Verstappenhez hasonlóan ő is elkezdett felfelé evickélni, és komoly esélye adódott a pontszerzésre is, ám az eső az élen álló Lando Norrish mellett Leclerc remek futamát is romba döntötte. A monacói a hajrában slickeken küzdött a vízben, ám nem tudta megfogni az autót, és a legjobb tízből a bukótérbe és ezáltal a pontszerző helyeken kívülre csúszott.

Látva, hogy milyen jó formában voltak, különösen nehéz megemésztenie azt a pillanatot, amikor egyenesen kisodródott a pályáról. „Nyilvánvalóan nagyon trükkösek voltak a körülmények. Azt hiszem, két körrel tovább maradtunk kint, mint a többiek. Három körön keresztül minden nagyon jól ment, versenyképesek voltunk, de nagyon rákezdett az eső, aminek egy elég rossz szituáció lett a vége. Egyetlen kör alatt mindent elvesztettünk” – idézte fel a futam utáni sajtótájékoztatón a monacói.



Túl sokáig maradtak kint, nem reagáltak jól az időjárás hirtelen változására, de Leclerc egyértelműen úgy érzi, ez közös felelősség, és neki is köszönhető, hogy elbuktak, és csak a 15. helyen zárták a versenyt. „Elemezni fogom ezt a hétvége után. Úgy érzem, versenyzőként többet tehettem volna, hogy segítsem a csapatot a jó döntés meghozatalában. Előtte igazán pozitív versenyünk volt, ami még csalódottabbá tesz. Megpróbálok továbblépni.”

Erre a maiak után többeknek is szükségük lesz, leginkább Lando Norrisnak, akitől a legtöbbet vette el az eső: élete első futamgyőzelmét. Hasonló szituációt a Norrist azonnal vigasztaló George Russellen kívül Leclerc is átélt, aki még 2019-ben, Bahreinben veszítette el technikai hiba miatt az első helyet.  Együttérez brit versenytársával, akit most a lelkiismerete sem hagyhat békén. „Ez nehéz. El tudom képzelni, hogyan érez most. Főleg, hogy ő is része a döntéshozatalnak, most nagyon-nagyon hibásnak érezheti magát. De fantasztikus versenyző, rengetegszer megmutatta már idén, rendkívül erős szezonja van. Biztos vagyok benne, hogy tanulni fog ebből. Idő kérdése, és meglesz az első győzelem. Nem szabadna szomorkodnia egy olyan futam után, amit teljesített” – öntött lelket Leclerc is Norrisba. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: