DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Verstappen a pontokat venné célba

Motorbüntetése miatt teljesen felesleges volt ez az időmérő Max Verstappennek, aki nem is futott mért kört. Tudva, hogy mi vár rá, csak a versenyre fókuszál, ahol szerencse is elkél majd.

Miután pénteken, a második szabadedzés közben a Red Bull bejelentette, hogy Oroszországban ejtik meg Max Verstappen negyedik motorcseréjét és ezáltal itt vállalják az érte járó rajtbüntetést, nem is volt túl sok értelme, hogy a holland az időmérőn a pályára guruljon. A megérkező eső is csak ezt erősítette. Ugyan a vb-éllovas azért egy installációs kört teljesített, de nem akart kockáztatni egy esetleges autótörést.

Már így is épp elég nehéz dolga lesz, talán a saját munkája nem is feltétlenül lesz elég ahhoz, hogy mentse a menthetőt. Ő mindent meg fog tenni azért, hogy ne távozzon üres kézzel Szocsiból, de az esélyein csak valami külső tényező javíthatna sokat. „Nincsenek elvárásaim. Sok függ az első körtől és attól, mi történik a versenyen. Persze megpróbálok pontokat szerezni, de szükségem lesz némi segítségre. Például hogy a dolgok az élen rosszul alakuljanak” – nyilatkozta a kvalifikáció után.



Csapattársa, Sergio Perez sokszor megkapja, hogy nincs ott, amikor a holland szorult helyzetben van, most azonban még ő sem tudna segíteni rajta. Már csak azért sem, mert a mexikói ismét Lewis Hamilton mögül indul. Verstappen épp ezért nem is foglalkozik ezzel, vagy vár ilyesmit csapattársától. Tudja, hogy ott, ahol ő van, a mezőny végén, csak magára számíthat. „Amikor hátulról indulsz, saját magadnak kell megoldanod a dolgokat. Akármi történik az élen, engem közvetlenül nem érint” – vélekedett a kérdésről.

Az első helyeken pedig bármi megtörténhet, hiszen nem a szokásos felállásban rajtolnak holnap: Lando Norrisé a pole-pozíció, mellőle Carlos Sainz indul, mögülük George Russell, míg Hamilton csak a negyedik helyet foglalja el. Verstappen elismeri, ők talán feltarthatják bajnoki riválisát és vihetnek egy kis színt a versenybe, de hiba lenne erre alapoznia. „Mindenképpen olyan keményen fognak versenyezni, ahogy csak lehet, hogy védjék a pozíciójukat. Nekem viszont csak a saját futamomra kell koncentrálnom, és megpróbálni előretörni. Meglátjuk, mi lesz” – fogalmazott némiképp pesszimistán a vb-éllovas, aki társa sikereinek mindenesetre örül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: