DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Tsunoda zavart, Gasly bizakodó az időmérő előtt

Yuki Tsunodát összezavarta a második szabadedzésen mutatott teljesítménykülönbség közte és Pierre Gasly között. A japán a tizennyolcadik helyen végzett, míg csapattársa harmadikként zárt.

Tsunoda több mint két másodperccel maradt el Gasly legjobb idejétől a második szabadedzésen. „Az egyensúly nem olyan rossz, de a leszorítóerővel gond van… vagy valami hasonló. Nem tudom, meg kell vizsgálnunk, mi volt a különbség köztem és a csapattársam között. Pierre remek munkát végez és most is a harmadik helyen zárt, míg én csupán a tizennyolcadik lettem. Muszáj kiderítenünk, mi a probléma, mert ez rendesen összezavart” – idézte Tsunodát a motorsportweek.



Gasly vele szemben bizakodó és bár elégedett a tempójával, nem bízza el magát, próbál óvatos maradni a fő rivális, az Alpine miatt.

„Fantasztikus napunk volt, reggel a hatodik helyen, délután a harmadikon végeztem. Bár akad még néhány javítanivaló, hiszen továbbra sem érzem száz százalékosnak az egyensúlyt, összességében elégedett vagyok ezzel a teljesítménnyel” – vélekedett a francia.

Charles és Max is hátulról indul, így lesznek lehetőségeink. A fókusz a két Alpine-on lesz, ők is gyorsak ezen a hétvégén, ezért bízom benne, hogy szoros harc lesz. Muszáj elkapnunk őket a bajnokságban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: