DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Norris: Nem várom a holnapot!

Szocsi Mercedes-pálya, a McLaren Monza után azonban ismét óriási meglepetést okozott. A vizes körülményeket Lando Norris használta ki a legjobban, ez élete első pole-pozícióját érte.

Két héttel ezelőtti váratlan kettős győzelmük után magabiztosan érkezett a McLaren Oroszországba, bár azt egyáltalán nem várták, hogy újra nyerni fognak bármit. Ez a pálya tipikusan a Mercedes felségterülete, még pénteken is az volt, szombaton azonban a várt eső nemcsak a programot kavarta meg, hanem a sorrendet is.

Lando Norris, miután Olaszországban hagyta nyerni csapattársát, úgy nyilatkozott, eljön még az ő ideje is. Most pedig itt a nagy esély: a trükkös körülményekben végül ő autózott a legjobban, jutalma pedig az első rajtkocka lett – életében először.

Noha idén élete formájában versenyzik, Norris természetesen egy ilyen siker után széles mosollyal az arcán csak kereste a szavakat. „Ó, ember. Ez elképesztő érzés! Azt se tudom, mit mondjak. Sosem hiszed el, hogy tiéd lehet a pole, amíg meg nem szerzed. Most sikerült. Extrém boldog vagyok, és hatalmas köszönet a csapatnak, remek munkát végeztek” – ezek voltak az első gondolatai Johnny Herbert mikrofonja előtt. Örült annak, hogy a kihívást jelentő körülmények ellenére minden rendben ment az időmérőn, és a jó döntést hozták a végén azzal is, hogy a slickekre váltottak.



 

Amint elárulta, a Q3 közben még egyáltalán nem számított semmi jóra, így különösen meglepő, hogy az élre került. „Kemény volt. Persze most egy kicsit fényezem magam… De az előtte lévő körben két másodperc volt a lemaradásom, és nem voltam biztos benne, hogy képesek leszünk javulni. De sikerült melegen tartanom a gumikat és jól előkészítenem az utolsó kört. Kockáztattam, és bejött. Nagyon boldog vagyok.”

Nagy lehetőség lesz ez neki és a McLarennek is, és nagy csata is, tekintve, hogy a rivális Ferrariban Carlos Sainz indul mellőle. A fiatal brit éppen ezért nem is nyugodt. „Nem igazán várom a holnapot. Nem várom, hogy az első legyek az első kanyarban. De sose tudhatod. A lehető legjobb pozícióban vagyunk. Örülök az első pole-pozíciómnak, remélhetőleg ez az első sok közül” – kommentálta a futamra vonatkozó kérdést.

Vele együtt a McLaren is a fellegekben jár, ez a két hét eddig álomszerű számukra, Norris azonban elmondta, nem számítottak ilyesmi sikerre. „Monza után nem igazán vártuk ezt. Viszont ezek a körülmények lehetőséget teremtenek, mi pedig éltünk vele. Monza után ez bámulatos. Remélem, így fogjuk folytatni” – mondta mosolyogva a McLaren fiatalja, aki az autóból kiszállva természetesen a főnökeitől is megkapta a jól megérdemelt ölelést.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: