DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo: Ez a győzelem megérte a csapatváltást!

Majdnem két hét elteltével is mámorosan boldog az Olasz Nagydíj győztese, akit külön elégedettséggel tölt el az, hogy a Red Bull után egy másik csapattal is a dobogó tetejére állhatott.

Míg egyeseknek a vártnál is remekebbül alakult eddig a szezonjuk – elég csak a vb-esélyessé előlépő Max Verstappenre vagy a végre többször is pontot szerző George Russellre gondolni –, addig mások jobban megküzdenek a körülményekkel. Daniel Ricciardo nagy tervekkel érkezett a McLarenhez, az első félévben azonban csak kereste régi önmagát.

Monzában aztán úgy tűnik, megtalálta, hiszen magabiztosan teljesítve a távot megnyerte a versenyt, kilenc év után repítve vissza a McLarent is az élre, csapattársa, Lando Norris révén ráadásul kettős győzelemmel. A váratlanul jött sikerre mindenkinek szüksége volt a wokingi gárdából, a Méhészborznak azonban különösen, hiszen a szezon eddigi részében, a küszködését látva végig azért küzdött, hogy ne kerüljön negatív spirálba és romoljon még jobban a teljesítménye.

Szocsiban még mindig letörölhetetlen volt a mosoly az arcáról, még azon a kérdésen sem akadt fenn, hogy elhitte-e már az elmúlt évek és különösen az idei versenyek alapján, a győztes Ricciardo a múlté. „Nem igazán gondolkodtam így, még az idei szenvedés vagy az elmúlt néhány év ellenére sem. Sosem agyaltam azon, hogy vajon ennyi volt, Monaco volt az utolsó számomra? Tudtam, hogy lesznek idők, amikor kicsit többet kell majd dolgoznom érte” – nyilatkozta csütörtökön Ricciardo a sajtótájékoztatón, melyen a Formula.hu is részt vett.



Az ausztrál Monzát megelőzően a Red Bull-lal nyert utoljára, még 2018-ban, de nem érzi úgy, hogy a csapatváltás óta sikertelenebb lenne a karrierje. A Renault-nál hasonlóan szép emlékei voltak. „Például amikor tavaly a Renault-val visszatértünk a pódiumra, az egy komoly célunk volt, nagyon elégedett voltam és a csapat is” – idézte fel.

Ez a McLaren-siker persze még azt is túlszárnyalja, de nemcsak azért, mert az első hely. Hanem mert a Red Bull után egy másik istálló színeiben ért a csúcsra, ami egy pilóta karrierjében mindenképpen egy újabb lépcsőfok. Adott esetben még a döntései helyességét is igazolja. „Monzáért minden megérte. Jó volt ott állni egy másik csapattal. Büszkeséggel tölt el, hogy összejött más színekben, ráadásul a McLarenében, ez egyértelműen különleges érzés. Szeretek nyerni. Győzni jó, szóval örülök, hogy ismét sikerült.”

De hogy jöhetne-e a következő Szocsiban? Ricciardo szeretné, ha most inkább kicsit békén hagynák, hogy élvezhesse a pillanatot. „Gyerünk már, hagyjatok egy kicsit lazítani! Továbbra is a legjobbunkat fogjuk nyújtani. A győzelmet félretéve, az elmúlt hétvégéken jobban érzem magam az autóban, és izgatott vagyok, hogy versenyezhetek” – mondta a megszokott jókedvvel az ausztrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: