DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ricciardo: A pohár félig tele

Az Olasz Nagydíj győztesének nem alakult a legjobban a péntekje. Számos dolog akadályozta, ennek ellenére várja a hétvége további részét – ami szerinte igencsak esővizes lesz.

Talán a pályát uraló Mercedes mellett a McLaren érkezett Szocsiba a legnagyobb lendülettel, hiszen a legutóbbi futam győzteseiként várhatják az újabb versenyhétvégét. Eddig az Orosz Nagydíj nem közelíti a tökéletest számukra; Lando Norris ugyan a második edzésen megint ott volt közvetlenül az éllovasok mögött, ám feltételezhetően a motorja miatt meg is pördült, és Daniel Ricciardo is keresi még a monzai jó formáját.

Az ausztrál az első szabadedzést a 14. helyen zárta, a délutáni gyakorláson pedig még ennél is hátrébb, tizenhetedikként végzett, és Norrishoz hasonlóan ő is motorgondokkal küzdött. Olyannyira, hogy a második szabadedzést egy régebbi erőforrással teljesítette.

A csapat egyelőre nem találta a hiba okát, de Ricciardo hiszi, hogy ez nem marad így a hétvége hátralévő részében. „Biztos vagyok benne, hogy minden elrendeződik. Elég instabil péntekünk volt, de a pohár félig tele. Még mindig jobb, hogy ez ma történt, mint ha szombaton vagy vasárnap. Remélhetőleg most már rendben van” – nyilatkozta a szabadedzések után.



Úgy érzi, zűrzavaros napjuk volt, de lélekben már arra is felkészült, hogy ez folytatódni fog a következő két napban. Nem is annyira az autója, inkább a körülmények miatt. „Ez egyértelműen befolyásolta a napunkat, amikor pedig végre pályára gurultunk, akkor sárga és piros zászlók voltak, körülöttünk pedig mindenki teli tankkal ment, miközben mi mért időt próbáltunk futni. Mindez tönkretette az egész szabadedzést. Nincs mit szépíteni, ez egy trükkös nap volt. Szerintem még több ilyen zavaró tényező is várható a hétvégén, de remélem, nemcsak nekünk. Meglátjuk, mit hoz a holnap. Néhány esernyőt biztos” – vélekedett Ricciardo.

Az eső, amit holnapra várnak, már ma is beleszólt a programba, pontosabban a Formula-3 menetrendjébe, akik ma már le is tudták az első versenyüket. Ricciardo nem lepődne meg, ha egy komolyabb égi áldás esetén az F1-esek napja is változna. „Talán olyan lehet, mint 2019-ben Japánban, amikor vasárnap volt az időmérő és a futam is, feltéve ha tényleg annyira rossz idő lesz. A mi csapatunkban jó stratégák ülnek, akármit mondanak, én majd hallgatni fogok rájuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: