DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Norrisnál motorhiba okozta a megforgást

Lando Norris szerint a McLaren nem annyira versenyképes, mint Monzában volt, de így sem elégedetlen, délutánra egészen jó lett az autó, harcolhatnak a Ferrarival.

Furcsa balesetet produkált az Orosz Nagydíj első szabadedzésén Lando Norris, aki a bokszutca végénél forgott meg és törte össze kicsit a McLaren első szárnyát. A brit pilóta a nap végén elárulta: ez nem rajta múlt, a Mercedes-motorral adódtak problémák, ezek okozták a forró pillanatokat.

nor_5



"Erről igazából azt mondhatom, hogy nem az én hibám volt, hanem egy motorral adódott egy probléma, az okozta. Nem volt túl kínos megforgás, de nem volt ideális a helyzet és nyilván megsérült az első szárny, amit persze nem így terveztünk az edzés végén. Igazából az egész nap egy hullámvasút volt, délelőtt még eléggé szenvedtünk, aztán változtatásokat eszközöltünk az autón délutánra és egyértelműen jobb lett. Így azért jó érzésekkel mehetünk bele a hétvégébe" - mondta Norris.

Az Olasz Nagydíjon aratott kettős győzelem után ezen a helyszínen már annyira nem erős a McLaren, a pilóta is megerősítette, hogy ez a pálya nem fekszik nekik olyan szinten, mint az olasz. "Jó az érzés, de annyira nem vagyunk gyorsak, mert a Monzában látott erősségeink itt nem érvényesek, sőt, vannak olyanok kanyarok is, ahol a gyengeségeink jönnek ki. Alapvetően most is jónak érzem az autót, de ebből nem mindig lesz igazán jó köridő. Nem vagyunk olyan jók, mint Monzában, ez biztos, de rosszak sem vagyunk, versenyezhetünk a Ferrarival és az AlphaTaurival."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: