DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Bottas szerint ez még csak a kezdet

A Mercedes egyébként is Szocsi királya, Valtteri Bottasnak pedig különösen jól megy az orosz aszfalton. Itt nyert először, tavaly is ő lett az első, és idén is erre törekszik.

Ami a futamgyőzelmeket illeti, a Mercedes hibátlan Szocsiban; a pálya debütálása óta eltelt hét szezonban senki nem tudta tőlük elvenni az első helyet, és a pénteki eredmények alapján továbbra is ők dominálnak. A két pilóta közül azonban nem Lewis Hamilton, hanem Valtteri Bottas, aki ezt az aszfaltcsíkot különösen érzi.

A finn már Monzában is remek formában volt, megnyerte az időmérőt és a sprintkvalifikációt is, majd a futamon a motorbüntetése után az utolsó helyről a dobogóra kapaszkodott fel. A lendület Oroszországban is megmaradt, mindkét szabadedzésen csapattársa előtt végzett. Bottas ezt látva csak jót remél a hétvégétől.



„Mindig lehetne jobb, de ha a köridőket nézem és azt, hogyan éreztem magam az autóban, akkor ez egy jó nap volt. Az első körtől kezdve magabiztos voltam, az egyensúly nagyon jó volt, szóval csak minimálisan kellett állítani az autót. Csak a vezetésre kellett fókuszálnom, és találtam itt-ott némi előnyt” – kezdte a napja értékelését a Mercedes-pilóta péntek délután.

Nem gondolja, hogy ez csak a szabadedzés hatása volt, szerinte a hétvége többi részére is képes lesz átmenteni a mai teljesítményét. „A rövid és a hosszú etapokon is nagyon komfortosan éreztem magam. Még több is várható tőlem, de azt hiszem, holnapra esőt jósolnak, szóval az egy teljesen más nap lesz. Legalább az első szabadedzésen volt néhány jó hosszú etapunk, és a legfontosabb, hogy az autó jónak érződik ezeken. Ez lényeges vasárnapra nézve, ami megint száraz lesz. Holnap viszont más napunk lesz” – tekintett előre a maradék két napra Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: