DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Raikkönen: Pár kört láttam a futamokból

Ahogy sejthető volt, Kimi Raikkönen nem tűkön ülve követte a két kihagyott versenyt a házi karanténban. A finn Kubica beugró teljesítményéről is megosztotta nem túl részletes véleményét.

„Jól, kösz. Minden rendben” – válaszolta a rá jellemző szűkszavú stílusban Kimi Raikkönen, mikor az Orosz Nagydíj hivatalos sajtótájékoztatóján első kérdésként hogylétéről érdeklődtek. A finn pilótán szinte közvetlenül visszavonulása bejelentése után végeztek pozitív koronavírus-tesztet, így sem Zandvoortban (ahol a pénteki napot még teljesítette), sem Monzában nem versenyezhetett. A Formula.hu részvételével zajló sajtótájékoztatón megkérdezték azt is, házi karanténja alatt megnézte-e a versenyeket – előre sejthető volt a válasz.

„Nem teljesen” – bökte ki a kissé zavarban levő Raikkönen. „Nem nagyon tudnám megmondani, mit történt… Láttam a rajtot, aztán néhányszor pár kört belőle, de nem a teljes futamot.”



A finn azzal azért képben volt, hogy Monzában „érdekes” eredmény született: „Jó lett volna versenyezni ott, és érdekes volt a futam eredménye is. De történt, ami történt, én pedig otthon voltam” – felelte arra, bánja-e, hogy nem versenyezhetett utoljára a legendás pályán.

Mit gondol az Alfa Romeo autójába beugró tartalékpilóta, Robert Kubica teljesítményéről, aki meglepően jól állta a sarat? „Lehetett volna jobb is az eredmény mindkettejük számára, de történt, ami történt. Ilyen hosszú kihagyás után nyilván nem volt egyszerű számára visszatérni és versenyezni. A tőlük telhető legjobban mentek, és… Mi is próbálkozunk ezen a hétvégén.”

Arra a kérdésre sem kapott hosszú monológot a csapat, mit vár Szocsitól, ahol szombaton és vasárnap is esős időt jeleznek előre. „Majd meglátjuk, milyen lesz az időjárás. Esett abban a pár napban, mióta a csapat itt van. Kiderül, mit kapunk, de mi megtesszük a tőlünk telhetőt” – válaszolta a finn. A negyedórás sajtótájékoztató első két percében letudta a saját részét: a hátralevő időben szinte kizárólag a vele párba tett Sebastian Vettel beszélt a riporterekkel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: