DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 10. csütörtök
F1

„Valtteri jobb, mint valaha”

Bottas a semmiből tért vissza az Olasz Nagydíjon, Hamilton pedig a Verstappennel való ütközés után új erőre kapott, így két motivált versenyzővel várja az Orosz Nagydíjat a Mercedes.

Teljes mértékben az Ezüst Nyilak mellett szól a statisztika Szocsiban; a pálya 2014-es debütálása óta mindig az ő autóik futottak be az első helyen. Ha van Mercedes-pálya, akkor ez az, nem is csoda hát, hogy egyértelmű célokkal érkeznek Oroszországba. Még az sem zavarja őket, hogy az idei év aztán végképp kiszámíthatatlan.

A csapat a júliusi Brit Nagydíj óta egyszer sem nyert, a csapatfőnök, Toto Wolff azonban eltökélte, ez a hétvégén változni fog. „A célunk, hogy egy erős hétvégét hozzunk össze, az első szabdedzéstől kezdve lépésről lépésre felépítve” – beszélt terveikről az Orosz Nagydíj előtt az osztrák.



Ehhez pedig minden adott is. Elsőként az autó, amely igencsak jól érzi magát a szocsi aszfaltcsíkon. „Várjuk, hogy újra versenyezzünk Oroszországban, ezen a pályán mindig is jól mentünk, és mindkét pilótánknak remek eredményei vannak innen. Reméljük, hogy folytatódik a sikerszériánk, de mind tudjuk, hogy ez az év más, és újabb intenzív hétvégére készülünk. A legutóbbi futam Monzában keserédes volt, kimagasló teljesítmény Valtteritől, de elvesztett pontok Lewisnál, akinek a győzelemre is esélye lett volna. Ami örömteli, hogy a W12-es versenyképes. Nyolc verseny van hátra, itt az idő, hogy a tapasztalatunkat bevetve a részletekre összpontosítsunk, amik sikerre visznek” – mondta, megerősítve egyúttal, hogy a csapat felfrissülve készen áll a bevetésre.

Nemcsak a háttéremberek, hanem a pilóták is. Valtteri Bottasnak szép emlékei vannak innen, hiszen élete első Formula-1-es futamgyőzelmét ezen a pályán aratta, és tavaly is ő állhatott a dobogó tetejére. Wolff sokat vár tőle és Lewis Hamiltontól is. „Lewis karrierje során tizedjére van versenyben a világbajnoki címért, és abszolút fókuszált, csak arra figyel, hogy teljesítsen a következő nyolc versenyen. Valtteri pedig jobban vezet, mint valaha, ahogy ezt Monzában is láthattuk. Van most egy nyugodt eltökéltség a csapaton belül, a bajnokságokért való küzdelem pedig az, amit a legjobban élvezünk” – dicsérte sokadjára alakulatát is a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: