DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Verstappen a büntetés ellenére is optimista

Nem várja a legjobb helyzetből a hétvégi Orosz Nagydíjat, mégsem érzi úgy, hogy fel kellene adnia vagy bármitől tartania kellene. Max Verstappen a szokott lendülettel készül az újabb versenyre.

Bár a világbajnokságot öt ponttal továbbra is ő vezeti, Szocsiban mégsem Max Verstappennél lesz az előny. Akárhogyan is alakul majd ugyanis az időmérő edzés számára, a futamot a monzai karambol miatt csak három hellyel hátrébbról kezdheti. Ehhez még hozzájön, hogy az orosz helyszín sosem volt a Red Bull pályája – mi több, a Mercedesen kívül senki nem nyert még ott –, így duplán nem lehet oka az optimizmusra.

A holland, aki már Olaszországban sem volt épp a legjobb hangulatban, még mindig elégedetlen egy kicsit, de annyira már sikerült túltennie magát a történteken és a szankció tényén, hogy derűlátóbban tekintsen az előtte álló hétvégére. Csodát persze nem vár, de bízik abban, amit az év eddigi részében is láthattunk: meglepik a Mercedest ott, ahol nem számítanak rá.



A vb-éllovas szerint sem rövidebb, sem hosszabb távon nincs okuk aggodalmaskodni. „A verseny Monzában határozottan nem a mi napunk volt, több okból kifolyólag, de most már csak Szocsira figyelek. A büntetés persze nem ideális, de én úgy tekintek erre, hogy semmi sincs még veszve. Ami az egyéni világbajnokságot illeti, még mindig sok verseny áll előttünk, a különbség pedig nagyon kicsi. Megpróbáljuk a legtöbbet kihozni a hétvégéből, és dolgozni azzal, amink van” – nyilatkozta Verstappen az Orosz Nagydíj előtt.

A Mercedes az orosz pálya debütálása óta verhetetlen a versenyen, a Red Bull-pilóta azonban emlékeztet, idén a statisztikára nem feltétlenül érdemes adni. Az Ezüst Nyilak ebben a szezonban már nem nyerik olyan játszi könnyedséggel a futamokat, mint az elmúlt években, és a Red Bull 2020-ban is a dobogóig jutott egy jóval gyengébb autóval. „Jó volt tavaly másodikként zárni Szocsiban, különösen úgy, hogy ez sosem volt jó pályánk. Idén sokkal versenyképesebbek vagyunk, a csomagunk is jobb, szóval érdekes lesz, hogy mire lehetünk képesek most. Persze ez teljesen más, mint Monza, és eső is várható” – igyekezett némi előrejelzést adni Verstappen, akinek a kvalifikációtól függően még egy motorcsere is kinézhet, tovább bonyolítva a hétvégéjét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: