DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Brown: A legbüszkébb napom volt

Bár már az Orosz Nagydíj hetére fordultunk, a McLaren még mindig örömmámorban úszik a monzai kettős győzelem után. A vezérigazgató, Zak Brown is csak keresi a szavakat.

Kilenc hosszú évet várt a McLaren arra, hogy újból az ő két pilótájuk osztozzon a dobogó első két fokán. Épp ezért már Monzában is alig akarták elhinni, hogy ez nem csak álom volt, és Daniel Ricciardo valóban megnyerte az Olasz Nagydíjat, Lando Norris kíséretében.

Ilyen hosszú ideje elfeledett érzelmek nem is múlnak el egykönnyen, nem meglepetés tehát, hogy a csapattagok továbbra is sokkhatás és boldogság keverékét élik át, és kommunikációjukon is ez érződik. A „nagyfőnök", Zak Brown, aki maga ment átvenni a konstruktőrnek járó trófeát, és kapott minden jóból, a következő versenyhétvége előtt is még nosztalgiázott.

A monzai vasárnap óta próbálják a wokingiak megfelelően megfogalmazni, mit is éreznek, Brown is ismét megkísérelte. Szerinte gyermeki volt az örömük, az élmény pedig olyan, amely előbb maga alá temette, majd felemelte őket. „Mint amikor egy hullám arcon csap, te pedig a víz alatt maradsz. Nagyjából ilyen volt. De nagyon jól szórakoztunk. Olyanok voltunk, mint három tizenkét éves ott a dobogón” – elevenítette fel a pillanatot.



Valóban jutott hely a bohóckodásnak is, Ricciardo jó szokása, a shoey nem maradhatott el, Brownt pedig természetesen ki is faggatták arról, milyen volt. Ma már nem tudná felidézni, mert ennél sokkal fontosabb érzeteket rögzített az emlékezetében. „Milyen a pezsgő egy cipőből? Nem emlékszem. Amire viszont igen, hogy az a legbüszkébb napom volt az autóversenyzésben.”

A siker révén a már eddig is jókora szurkolótáborral rendelkező McLarennel még többen kezdtek szimpatizálni, ennek pedig Brown is örül. Elégedett azzal, ahogyan csapata az elmúlt években változott, és a gödörből kimászva nemcsak eredményes, de remek hangulatú istállóvá vált. „A McLaren a legkevésbé utált csapat, és a három legnépszerűbb között vagyunk. Örülnék, ha mindenkinek a McLaren lenne a kedvence, de azzal is kiegyezünk, ha nem utálnak minket. Azt hiszem, ha jól szórakozol, akkor a csapattagok is élvezni fogják, amit csinálnak, jól fognak együtt dolgozni, nyitottabbak, őszintébbek lesznek, és szuper szorgalmasak. Én szeretem jól érezni magam. Szeretek nyerni is. Ha mindkettő megy egyszerre, akkor az egy jó nap” – lelkendezett a vezérigazgató. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: