DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

„Az F1-nek ez kell. Ez a versenyzés!”

Komoly indulatokat generált idén a Lewis Hamilton-Max Verstappen csata, a konfliktusoknál azonban fontosabb tény, hogy végre tényleg azt látjuk, amit évek óta kívántunk. Ez éppen így jó a sportnak.

Max Verstappen és Lewis Hamilton egyébként is a legfőbb beszédtémát szolgáltatják idén, amikor pedig történik köztük valami, akkor pláne ellopják a showt, és már-már úgy tűnhet, tényleg csak ők léteznek; róluk beszél és ír mindenki napokon-heteken át. Az az intenzitás, ami a bajnoki csatát a pályán, a bokszfalon és a médiában is átjárja, valami olyasmi, amire néhány éve nem volt példa, és amire éppen ezért a közönség ki is volt éhezve.

A médiafelhajtás néha valóban sok, az egykori Formula-1-es pilóta, Gerhard Berger szerint azonban teljesen érthető, és csak azt jelzi, hogy jó szezonunk van. Ami a két bajnokaspiráns csúnyán végződő monzai csörtéjét illeti, számos kollégájához hasonlóan szerinte sem kellene túlreagálni. „Már mindent elmondtak erről. Számomra is versenybaleset volt ez. Ha meg kellene neveznünk, hogy ki tehetett volna többet azért, hogy elkerülje, akkor az talán valóban Max volt, ezért is kapta a három rajthelyes büntetést” – vélekedett Berger az esetről, nem hibáztatva azonban a hollandot.



Sőt, reméli, ez nem szegte kedvét, és hasonlóan parázs csatákkal folytatja majd a két rivális a szezont – ők ketten élesztették ugyanis újra a sokat kritizált királykategóriát. „Sokkal fontosabb, hogy ez az, amire a Formula-1-nek szüksége van. Ez a versenyzés! Végre két élpilóta küzd egymással, és még jobb, hogy különböző csapatokat erősítenek. El tudnánk képzelni, mi lenne, ha a Ferrarival még egy harmadik versenyző is ott lenne? Teltház lenne, és az emberek ismét követni kezdenék a sportot. Erre várt az F1 megannyi éven át. Ezek rendkívül fontosak a sport számára” – emlékeztetett Berger a sokszor megfogalmazott kívánságra, a többszereplős vb-harcra.

Szerinte ez az év, benne a Hamilton-Verstappen összecsapással már akkor is megérte a böjtöt és utána mindezt a túlzásnak tartott körítést, ha a világbajnokság végkimenetele a jól ismert eredményt hozza. „Az egész sportnak az tenné a legjobbat, ha változás lenne. De ezzel együtt azt is nagyszerű látni, hogy Lewis Hamilton még évek múltán is mire képes, még mindig megvan benne az a vadászösztön és a fegyelem. Örülnék, ha azt látnám, hogy Lewis lesz minden idők legjobbja. De az ő győzelmét már végignézhettük sorozatban négyszer. Tudjuk, hogy mára Max is szupersztár, és remek lenne, ha most egy fiatal kerülne ki győztesként” – maradt pártatlan abban is az osztrák, kinek szurkol inkább.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: