DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso: A Red Bull és Verstappen között különleges a kapcsolat

Fernando Alonso elismerte, nem szívesen versenyezne Max Verstappen ellen a Red Bullnál. Számára jelenleg ő az egyetlen pilóta a mezőnyben, akinek nem lenne a csapattársa.

A RacingNews365-nek adott interjújában Alonso kifejtette, hogy a Red Bull és Verstappen közötti tökéletes összhang még inkább megnehezíti a holland pilóta legyőzését, talán jobban, mint Hamiltonét a Mercedesnél.

„Jelenleg Max az egyetlen, aki ellen nem szívesen versenyeznék csapattársként. Nagyon tisztelem őt, de a Red Bullal való különleges kapcsolata és az ott szerzett tapasztalatok miatt jelenleg nem sok versenyzőnek lenne esélye őt legyőzni. Ha egyszer elhagyja a csapatot, akkor talán, de addig semmiképp.”




Fernando Alonso, 2005 és 2006 világbajnoka úgy véli, Verstappen átvette a stafétát Hamiltontól, ezzel magáénak tudva a Formula-1 legjobb pilótája címet.

„Max jelenleg az élen áll, én pedig a mezőny legjobbjának tartom” – tette hozzá a spanyol. „Feltűnő fejlődésen ment át az első néhány évben. Bár eleve magas szinten kezdett, gyakran volt részese baleseteknek, és agresszív megmozdulásoktól sem volt mentes. Most azonban elért egy rendkívül magas érettségi szintre, így a sebességével kiegészülve, aligha talál legyőzőre. Úgy gondolom, ő az idei és nagy valószínűséggel az elkövetkező évek legmeghatározóbb szereplője az F1-ben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: