DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Minden követ megmozgatnának az olaszok Giovinazziért

Állami támogatást szorgalmaz az Olasz Autóklub elnöke: meggyőződése, hogy a pilótának helye van az F1-ben, lehetőségek híján nem tudta eddig megcsillogtatni valódi képességeit.

Ha az Alfa Romeo lecseréli Antonio Giovinazzit, Olaszország Formula-1-es versenyző nélkül marad: a sportág legnagyobb múltú csapatát és első világbajnokát adó nemzet már volt ebben a kellemetlen helyzetben, Giovinazzi színre lépése előtt öt éven keresztül, és az Olasz Autóklubnál nagyon nem szeretnék, ha a történelem megismételné magát.

„Nagyszerű versenyző, akinek még nem adatott meg a lehetőség, hogy valódi képességeit megcsillogtassa” – kampányolt az ACI elnöke, Angelo Sticchi Damiani az olasz nyelvű Pitlanetv.com-nak Giovinazzi mellett. „Remélem, hogy az olasz kormány számításba veszi Antonio Giovinazzi értékeit és megmozgatja a szükséges forrásokat, amelyek segíthetnek, ha szükség lesz rájuk. Értem ezalatt természetesen azt a szükséges mennyiséget, amely az F1-ben maradásához kell.”



„Manapság már nem úgy megy az F1-ben, mint régen, amikor a jó versenyzőknek nem okozott problémát, hogy bent maradjanak. Most azok maradhatnak, akik vagy nagyon jók, vagy nagyobb összeg van a bankszámlájukon, amit a csapatnak juttathatnak. Kötelességünk védelmezni Antonio Giovinazzit, és megadni neki a megérdemelt lehetőséget, hogy az F1-ben maradhasson, így megmutathassa valódi potenciálját és fejlődhessen” – folytatta kortesbeszédét Damiani.

A Ferrari tartalékpilótájaként is szolgáló olaszt Maranello delegálta az Alfa Romeóhoz, de a jelek szerint a motorszállítónak már nincs beleszólása a pilótakérdésbe – Mattia Binotto azt mondta, a döntés kizárólag az Alfán múlik. Az olasz lap az F2-es Guanyu Zhout nevezi a legnagyobb esélyesnek, aki 30 millió eurós szponzori támogatással érkezne. Rajta kívül a Formula-E bajnoka, Nyck de Vries a fő pályázó.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: