DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hill: Ez a csipetnyi düh hiányzott Bottasból

„Valtteri Bottas egy csipetnyi haraggal versenyzett” – véli Damon Hill, aki szerint végre azt láthattuk az Olasz Nagydíjon a finntől, amit elvárunk egy Mercedesszel versenyző pilótától.

Egészen fantasztikus teljesítménnyel rukkolt elő azt követően Valtteri Bottas az Olasz Nagydíjon, hogy bejelentették, távoznia kell a világbajnok istállótól év végén, jövőre pedig a mezőny végén vitézkedő Alfa Romeónál folytatja pályafutását.

Valószínűleg teljesen tökéletes hétvégét is zárhatott volna a finn, de motorcseréje nyomán csak a rajtrács legvégéről indulhatott vasárnap, onnan azonban ellentmondást nem tűrően zárkózott fel egészen a harmadik pozícióba, így felállhatott a monzai pódiumra az egész hétvégén repülő finn.



Damon Hill az F1 podcastjében fejtette ki véleményét Valtteri Bottas hétvégi teljesítményéről: „Bottas egész hétvégén ellenállhatatlan volt, az ilyen teljesítményt nevezem én briliánsnak” – mondta a Beyond The Gridben az 1996-os világbajnok.

„Pénteken megfutotta az időmérőn a leggyorsabb kört, aztán zsebre tette a sprintkvalifikációt is. Egészen fantasztikus volt a sprinten, vasárnap pedig ellenállhatatlan volt. Még Andrew Shovlin, a főmérnökük is azt mondta, hogy ez volt Bottas legjobb hétvégéje 2021-ben.”

„Úgy éreztem, van egy csipetnyi harag Valtteriben, ami már az első időmérős körök alatt is látszott. Nagyon ment neki ezen a hétvégén. Ő azt mondta, hogy még hibázott, és benne is hagyott a körben, szerintem pedig most kaptuk meg azt a Valtterit, akit látni akartunk. Most, hogy végre kijött neki a lépés, megmutatta, mennyire gyors valójában. Kissé beárnyékolta ezt az egészet, hogy hátulról kellett indulnia, aztán hiába jött ennyire előre, annyi egyéb dráma zajlott a pályán, hogy erre szinte fel sem figyeltek az emberek.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol garantált a jó közösség és két futam között sem hagyunk benneteket unatkozni!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: