Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. szeptember 21. kedd
F1

Alonso szerint sok a felesleges fejlesztés

Újabb hibát talált a Formula-1-ben Fernando Alonso. A spanyol korábban a kvalifikációs rendszert kritizálta, ezúttal viszont a fejlesztések hajszolásáról mondta el a véleményét.

A rajongók és résztvevők számára is teljesen természetes, hogy az F1-hez hozzá tartoznak a folyamatos fejlesztések, melyre minden istálló nagy hangsúlyt fektet, hiszen próbálnak előrelépni, valamint versenyben maradni a többi csapattal. Bár a nézők többnyire csak a pilóták küzdelmeit látják a pályán, a háttérben hatalmas munka folyik a fejlődés érdekében.

Mindez megszokott dolog, a kétszeres világbajnok mégsem ért egyet ezzel a felfogással, a spanyol pilóta szerint nincs másik olyan sportág, ahol ez ennyire fontos lenne.

„Azt hiszem, a Formula-1 mindig olyan fejlesztésekre törekszik, amelyekre bizonyos értelemben néha nem is lenne szükség. Nem látok más sportágat, ahol ennyire aggódnának a showért vagy annak javításáért” ─ idézte Alonso szavait a PlanetF1.A spanyol versenyző a focit hozta fel példaként, ott ugyanis nagyon ritkán nyúlnak hozzá a szabályokhoz.

„Ott van a labdarúgás, ami általában a sportágak királya és sok olyan meccs van, ami unalmas, a következő héten pedig semmilyen dráma vagy változás nincs. Nem tesznek javaslatokat arra, hogyan lehetne változtatni a játékon, hogy nagyobb legyen a kapu, esetleg kapus nélkül játsszanak és ezzel javítsanak a műsoron. Nincsenek drámák. A sport olyan amilyen és a Formula-1-nek büszkének kellene lennie a showra, mert ez egy nagy dolog” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?