DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sainz: Nem volt esélyünk harcolni a győzelemért

Carlos Sainz, a Ferrari spanyol versenyzője úgy véli, az egész hétvége folyamán hiányzott a megfelelő tempójuk, ezért esélyük sem volt arra, hogy hazai pályán a győzelemért harcolhassanak.

A monzai hétvége nem alakult túl fényesen a Ferrari számára, a vasárnapi McLaren 1-2 pedig feltette a pontot az i-re. Az olasz istálló rivális csapata az ott szerzett pontokkal megelőzte őket a konstruktőri bajnokságban, Carlos Sainz szerint pedig az SF21-es autó gyengeségei és hiányosságai akadályozták meg őket abban, hogy harcoljanak a hazai győzelemért és elkerüljék a „trónfosztást”.

Talán a sors fintora, hogy a spanyol pilóta éppen a McLaren versenyzőjeként állt egy évvel ezelőtt a monzai dobogón, de bárhogy is történt, ezen a hétvégén a Ferrarival csupán a hatodik helyen ért célba, pontosan ott, ahonnan a rajtnál elindult. Hiába estek ki előle a bajnoki riválisok, a spanyol nem tudott versenyezni az előtte autózókkal. „Mindig ott voltunk, közel a lehetőséghez, de soha nem volt elég tempónk és eszközünk ahhoz, hogy részt vegyünk a valódi küzdelemben. Az autónak vannak olyan gyengeségei, amelyekről tudjuk, hogy ezen a pályán különösen nagy gondot okoznak számunkra” – fejtette ki Sainz. „Valahányszor harcban voltunk, nehéz volt a többieket magunk mögött tartani vagy megtámadni őket. Kár érte, hiszen a pódium a szemünk előtt lebegett; közel voltunk hozzá, mégsem nyílt esélyünk harcolni érte.”



A csapattárs, Charles Leclerc ezzel szemben örült az eredménynek, és F1-es pályafutása legjobb öt eredménye között emlegette a monzait, ugyanakkor elmondta, hogy a Ferrari szerinte is „sebezhető” volt Olaszországban. Erre Sainz is rávilágított, amikor megkérdezték tőle, megbízhatónak találta-e az autót a hétvégén. A spanyol azt válaszolta: „Nem igazán. Az egyetlen pont, ahol többnyire magabiztosnak éreztem magam, a kvalifikáció volt, ahol a lágy gumik kiváló tapadása segített. A futamon viszont sokat csúszkált alattam az autó, a hátsó rész miatt a végsebesség nem volt az igazi és az abroncsokkal is küszködtem.”

Sainz hozzátette, összességében ez egy trükkös és nehéz hétvége volt a számára. „Ki kell elemeznem, mit tudnék még jobban csinálni, illetve min kell még javítanunk. Ez lesz a kulcs a következő versenyen” – zárta gondolatait a spanyol, akinek a nem túl eredményes hétvége ellenére is van min mosolyognia, hiszen az Olasz Nagydíj sorozatban a hetedik volt számára, ahol a Ferrarival pontot tudott szerezni. Kiváló teljesítményét példázza továbbá, hogy az eddigi szezonban Portugália és Franciaország kivételével mindenhol sértetlenül vitte be az autót a célba. A hullámvasút következő állomása Oroszország.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: