DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Perez: Máskülönben ütköztünk volna

Ezúttal sem hozott szerencsét Sergio Pereznek a sprintkvalifikációs hétvége. A mexikói Monzában többször is a felügyelők látóterébe került, és nem is megy haza büntetlenül.

Amit tegnap megúszott, azt ma már nem. Sergio Perez legszívesebben elfelejtené ezt az egész hétvégét is. Ugyan az 5. hely lett az övé, ami ebben a számára küzdelmes szezonban nem a legrosszabb pozíció, ám dobogós helyről került oda, így semmiképpen nem lehet elégedett a versenyével.

Az Olasz Nagydíj egész hétvégéje nem az ő szájíze szerint alakult. Szombaton, a sprintkvalifikáción nem elég, hogy unta magát, de a felügyelőkkel is meggyűlt a gondja. A 18 körös sprinten szabálytalanul előzte Lance Strollt, és ugyan visszaadta a pozíciót, mégis vizsgálni kezdték, mert túl lassan tette mindezt. Végül tisztázódott a kérdés, így a mexikói megúszta büntetés nélkül. Ma azonban már nem. Ezúttal Charles Leclerc ellen hajtott végre egy hasonló manővert, ám úgy vélte, ez alkalommal neki van igaza, és a monacói előtt folytatta a futamot. A versenyirányítás részéről pedig nem maradt el az öt másodperces büntetés.



Perez még a verseny után is hiszi, hogy abban a helyzetben őt illette az ív és ezáltal a pozíció is, ha pedig az előírásokat követi, akkor újabb baleset lett volna a futamon. „Én voltam elöl. Ha megpróbáltam volna bevenni a kanyart, összeütköztünk volna Charles-lal. Ehhez kétség sem fér” – nyilatkozta a leintést követően.

Miután Verstappent elveszítette a Red Bull, Perez maradt a csapat egyetlen reménye egy jó eredményre. A mexikói azonban nem biztos abban, hogy lehetett-e volna több ma egy harmadik helynél. „Ígéretes versenynek nézett ki, de lehetetlen volt előzni. Ez ma nagyon-nagyon nehéz volt. Ez nem is a legjobb pályánk. Tovább kell lépnünk, hosszú még az év” – kommentálta versenyét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: