DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Kubica: Nem hinném, hogy engem választ az Alfa

Robert Kubica ahogyan a versenypályára, úgy az F1-es sajtótájékoztatóra is 2019-et követően tért vissza, miután a koronavírusos Kimi Raikkönen Olaszországban sem áll az Alfa Romeo rendelkezésére.

A lengyel – azt követően, hogy a 2019-es szezon végén elvesztette versenyzői ülését a Williamsnél – az Alfa Romeóval tért vissza a Formula-1-be, ismételten. Kubica egy nagyszerűnek mondható 15. hellyel kezdett a számára ismeretlen Zandvoortban, most talán könnyebb hétvége vár rá Monzában.

„Váratlan kihívás volt a múlt heti. Általában szombat este elrepülök a verseny helyszínéről, már be is csekkoltam péntek este, de hát a dolgok másképp alakultak” – kezdte Kubica a sajtótájékoztató ráeső részét, melyen a Formula.hu is részt vett.



„Versenyzői szempontból hatalmas kihívás volt ez, sokan valószínűleg el sem tudják képzelni, mennyire nehéz visszaülni egy Formula-1-es autóba, de elégedett vagyok a mentalitásommal és a tapasztalatom sokat segített. Nem szeretném azt mondani, hogy az életkorom, mivel már öregszem, Max mellett ülve pedig rájöttem, hogy elszaladt mellettem az idő.”

„Legutóbb, mikor valóban versenyeztem az F1-ben, az 2010-ben volt, de most végre vívtam egy jót Sebbel, amit nagyon élveztem. Monzával kapcsolatban már van tapasztalatom, viszont ez egy másfajta pálya. A sprint miatt kevesebb lesz az időm gyakorolni is, így realistának kell maradnom. Kényelmesebben fogom érezni magam az autóban, ami sokat segíthet majd rajtam.”

A Kimi Raikkönent helyettesítő Robert Kubicától azt is megkérdezték, szerinte versenyben van-e az Alfa Romeo üresen maradt helyéért: „Ez egy nehéz kérdés” – nevetett fel a lengyel. „Vagyok már annyira tapasztalt, hogy tudom, itt bármi megtörténhet, de szerintem vannak pilóták, akik előttem vannak a listán, de igazából ez nem is rajtam múlik, majd Fred és a csapat meghozzák a döntésüket.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: