DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Mazepin: Én csak elöl akarok lenni

Nem csak az élen, a mezőny végén is megkezdődött az oda-vissza üzengetés egymásnak. A két újonc, Mazepin és Schumacher viszonya a szezon fele után kezd elmérgesedni. Az orosz nem hagyja magát.

Nyikita Mazepinnel nemcsak Sergio Perez vívott késhegyre menő csatát a Holland Nagydíjon. Az orosz saját csapattársát is majdnem kirakta a bokszutcába egyik hevesebb összecsapásuk során, amit Mick Schumacher természetesen nem is hagyott szó nélkül (sőt, még nagybátyja sem). A két pilóta mostanra kölcsönösen haragszik egymásra, a csapatfőnök Günther Steinernek pedig az újonchibák mellett most már a Haason belüli konfliktus miatt is fájhat a feje.

Különösképp azért, mert mindkét versenyzőjét nyugtatnia kellene, Mazepin ugyanis szintén nem hagyja magát. Az orosz már szombaton összerúgta a port Schumacherrel, miután a német állítása szerint megszegte a csapaton belüli egyezséget és megelőzte őt a Q1 végén, a felvezető körön. A vasárnap pedig erre még rátett egy lapáttal.



Mazepin a hétvége után igyekezett tisztázni a viszonyokat. Úgy véli, bár a Holland Nagydíj három napja nem múlt el konfliktusok nélkül, ez nem viszi rossz irányba a kapcsolatát Schumacherrel. Továbbra is úgy fog viszonyulni hozzá, ahogy eddig: tisztelettel és versenyszellemmel. „A kapcsolatunk az év eleje óta ugyanolyan. Persze volt némi feszültség. De nekem őszintén szólva teljesen mindegy, ki ellen versenyzem. Úgyis tiszteletteljesen csinálom, és nem fogok semmi olyat tenni, amit nem kellene” – vélekedett saját hozzáállásáról az orosz.

Egyértelművé tette, neki Schumacherrel sincsen semmi problémája. Egyszerűen őt is csak ugyanabból a fából faragták, mint bármelyik versenyzőt. „Nincs bajom vele, de én akarok elöl lenni” – reagált a köztük lévő ellentétre. A két versenyzőnek hamar össze kell szednie magát, hiszen máris jön az újabb versenyhétvége, amit főnökük, Steiner már szeretne fejmosás nélkül eltölteni. Az olasz a viszályról nyilatkozva ugyanakkor hozzátette, bár sosincs erre megfelelő idő, inkább most essen a két pilóta (verbálisan) egymásnak, mint jövőre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: