DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hülkenberg: Bottas kihagyhatott volna egy évet

Az ex-F1-es nem lepődött volna meg, ha Valtteri Bottas szünetre vonul, hogy kiheverje a Mercedesnél töltött öt szezont. Emlékeztetett rá, hogy a finnek a középmezőnyben sem lesz egyszerű dolga.

Öt Mercedesnél töltött – néhány nagyszerű részeredményt hozó, de összességében, utólag nézve sikertelen – szezon után Valtteri Bottas csapatot vált, és harmadik Formula-1-es istállójánál, az Alfa Romeónál próbál szerencsét. A korábbi F1-est, Nico Hülkenberget nem lepte volna meg, ha Bottas kihagy egy teljes szezont és a 2023-as visszatérésre koncentrál, hogy kiheverje a Lewis Hamilton oldalán töltött fél évtized nehézségeit.

„Úgy tűnik, Valtteri továbbra is éhes, még mindig vezetni akar. Nagyon is megértettem volna, ha ki akar hagyni egy évet öt ilyen intenzív mercedeses szezon után, Lewis Hamilton oldalán. Tisztelet jár neki, mert nem egyszerű az ellen versenyezni, aki talán a legjobb a világon. Sokszor bele kellett nyugodnia a helyzetébe az évek során” – fejtegette a Servus TV-nek Hülkenberg.



A német emlékeztetett rá, hogy Bottasnak a csapatváltás után sem lesz egyszerű dolga: eddig a bajnoki címeket sorra nyerő Hamilton mellett kellett boldogulnia, ám a dobogó általában egy rosszabb napján is könnyen elérhető volt, most viszont a középmezőnyben kell versenyeznie, ahol szoros és kiélezett csaták folynak, minden egyes pontért keményen meg kell dolgozni – ráadásul az Alfa Romeóval, amely jelenleg az erősorrend hátulja felé foglal helyet.

„Ez egyértelmű változás lesz. Nem ül többet topautóban, újra be kell illeszkednie a középmezőny valóságába. Ott más törvények uralkodnak” – mondta Hülkenberg. Az Alfa Romeo a 32 éves pilóta mindössze harmadik csapata lesz: a Williamsnél kezdte 2013-ban, négy Grove-ban töltött szezon után pedig következett a Mercedes, ahol 9 győzelmét és 17 pole-pozícióját szerezte, valamint 63 F1-es dobogójából 54-et.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: