DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Brawn: Nem volt és nem lesz többé Kimihez fogható

Briliáns versenyzőként és egyszeri jelenségként fog a történelembe vonulni – írja Ross Brawn a visszavonuló Kimi Raikkönenről. Bár az F1 tárt karokkal várja, úgy érzi, többet nem látjuk versenyhétvégén a finnt.

Furcsa helyzet alakult ki a Holland Nagydíjon: Kimi Raikkönen a hétvége előtt jelentette be visszavonulását, ám nem versenyzett Zandvoortban, miután koronavírus-fertőzése miatt karanténba került a pénteki edzésnap után. A nagydíjhétvégét értékelő Ross Brawn rovatában az egyéb aktuális témák között a veterán finn búcsújára is kitért.

„A Jégember végül ellovagol a naplementébe. Egyszer vagy kétszer már korábban is azt hittük, ez meg fog történni, de végül 19 szezonig jutott, mielőtt egyszer és mindenkorra lezárja üstökösszerű F1-es karrierjét” – írta a Formula1.com-on Ross Brawn. Az F1 sportigazgatója mérnöki pályafutása során csak ellenfélként ismerte Raikkönent: a Ferrarinál pont elkerülték egymást, Brawn 2006-ban távozott, a finn a következő évben érkezett.



„Kimi egy világbajnok, aki megérdemelte ezt a sikert. Briliáns versenyzőként és egyszeri jelenségként fog a történelembe vonulni. Nem hiszem, hogy láttunk bárki hozzá foghatót a múltban, és azt sem, hogy valaha látni fogunk újra. Óriási követőtáborral rendelkezett, mert egyéniség volt: a kevés beszéd, de erőteljes tettek embere. Hiányozni fog.”

„Kimit mindig tárt karokkal fogjuk fogadni a nagydíjakon, amelyikre el akar jönni. Valamiért mégis úgy gondolom, nem látjuk többet! Ő maga mondta, hogy az élete sosem az F1 körül forgott. Nagy öröm volt, hogy az F1-ben versenyzett, és a legjobbakat kívánom neki a jövőjére nézve” – beszélt arról Brawn, hogy év végén a Formula-1 világa valószínűleg végleg búcsút vesz Raikkönentől: a finn személyiségéből fakadóan aligha fog nézőként elmenni a versenyekre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: