DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Egy pont volt a maximum a McLarennek

A szezon eddigi legcsapnivalóbb hétvégéjét zárta a McLaren, az utolsó pontszerző helyet sikerült elcsípniük, és nem is nagyon éreztek ebben a versenyben többet. Ricciardo szerint semmi nem működött.

Ha van csapat, amelyik legszívesebben elfelejtené ezt az egész hétvégét, az a McLaren. A wokingiak a három nap alatt sehogy sem találták a tempót, Lando Norris szerint az időmérőn erőből még a Williamsektől is kikaptak volna, vasárnap pedig épphogy sikerült elcsípniük at utolsó pontszerző helyet.

Daniel Ricciardo, akit csapattársa mögött a 11. helyen intettek le, úgy látja, sajnos ez a szomorú valóság, tényleg ennyi volt az autóban. Az ausztrál a legjobb tízbe kvalifikált, de szerinte ő is épp annyira lett volna képes, mint Norris, vagyis csak az utolsó pont begyűjtésére. „Nem volt erős a tempónk ma, amit látunk, az reális. Szerintem ma a legjobb esetben is csak egy pontunk lett volna. Lehet, hogy én lettem volna a tizedik Lando helyett, de olyanra, hogy hetedik hely vagy hasonló, esélyünk se volt” – konstatálta csalódottan Ricciardo.



Az ausztrál a rajtot követően visszaesett, miután nem tudott fokozatba kapcsolni, és problémái akadtak az erőforrásával is, olaj szivárgott az autójából. Norris így kerülhetett elé a 13. helyről indulva, később pedig a Méhészborz versenye is arról szólt, hogy csapattársát jobb helyzetbe hozza. De úgy gondolja, még ez sem sikerült. „A stratégiát illetően megpróbáltunk összedolgozni, hogy segítsük Landót, de nem kiviteleztük túl jól. Természetesen erről előzetesen beszéltünk, és a csapatnak a bokszfalon jobb rálátása van a dolgokra. Ha lehetőség adódik arra, hogy még több pontot szerezzünk a csapatnak, azt ki kell használni. Úgy érzem, ez ma nem ment tökéletesen, de nem hiszem, hogy bármi többet tehettünk volna.”

A csapatra tehát most alapos munka vár. Konstruktőri riválisuk, a Ferrari 11,5 pontos előnnyel várja hazai futamát. Ricciardo mégis arra számít, Olaszországból már jobb eredményekkel térhetnek majd haza. „Van egy hetünk Monzáig, ami az egyik legjobb futam, versenyzés és előzés szempontjából is. Remélhetőleg ezt láthatjuk is. Nagyon várom már. Ha a mai napból levonjuk a tanulságokat, azzal mindent megteszünk, amit tudunk. Megpróbálunk előrelépni és a legjobb ötben végezni vasárnap” – foglalta össze a McLaren céljait.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: