DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Button: Én 23 évesen? Hát…

Világbajnokok dicsérik Max Verstappent, aki kiválóan állta a sarat a hazai közönség előtt Zandvoortban. Bajnokként viselkedik és bajnokként vezetett – mondja Nico Rosberg.

A 2016-os világbajnok, Nico Rosberg, valamint a 2009-es első Jenson Button a Sky Sports csatorna stábjában dolgoztak a Holland Nagydíj hétvégéjén. Magabiztos győzelmével – amelyet 70 ezer neki szurkoló néző előtt szállított, bírva az ezzel járó terhet – Max Verstappen meggyőzte a két veteránt.

„Ez az ő ereje” – mondta Nico Rosberg. „Láthattuk az ünneplése során is: nem tűnt úgy, mintha ez lenne élete legnagyobb napja. Nagy győzelem volt, ünnepeljünk’ – de mégis megfontolt maradt, és ugyanígy őrizte meg a hidegvérét az egész hétvége során. Ez egy bajnok mentális hozzáállása, és egy bajnok versenyét láttuk ma.”



Rosberg véleményét osztotta Jenson Button is: „Nagyon, nagyon nyugodtan kezeli a dolgokat. Természetesen időnként mindannyiunkon eluralkodnak az érzelmek és az adrenalin, olyankor pedig szókimondók leszünk, amit meg is bánunk utólag. Ugyanakkor kifejezetten kiegyensúlyozottan viselkedik a győzelmei, és ugyancsak a vereségei után. Azok tesznek erőssebbé, a vereségek és a nehéz napok. Jócskán érettebb a koránál, ami szerintem abból fakad, hogy mindkét szülője versenyzett a motorsportban.”

A 2009-es világbajnokot megkérdezték, neki nehezére esett volna-e 23 évesen, egy hazai versenyen, nyomás alatt ilyen nyugodtságot mutatni. „Az ő korában, hát persze, egyértelműen! Az 2003-ban volt – hát…” – felelt Button, aki szintén korán kezdett a Formula-1-ben, de 23 évesen még messze volt pályafutása legjobb időszakának kiforrottságától.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: