DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Még nem tiszta, melyik a megfelelő ív

Lewis Hamilton mellett Sebastian Vettel volt a legnagyobb vesztese a pénteki napnak, miután a német autója kigyulladt, és az első szabadedzés nagy részét csak a garázsból kísérhette figyelemmel.

A már eddig is rengeteg jelzővel illetett Sebastian Vettel ma ismét megmutatta, mennyire sokoldalú ember, miután az első szabadedzése lángra kapó autóját maga kezdte el oltani. Az első hírek szerint az MGU-K hibásodott meg az Aston Martinban.

A keserű kezdést követően aztán a négyszeres világbajnok a második szabadedzést már a biztató tizedik helyen fejezte be: „Összességében egy erős napot zártunk, persze a délutáni edzésen volt némi lemaradásom, amit gyorsan sikerült is pótolnom” – kezdte az Aston Martin versenyzője.



„Szerencsére a pályán nem változtattak sokat az elmúlt években, én pedig korábban jártam már itt, ami segített. Azok a változások pedig, amik történtek, mind a pálya előnyére váltak: nagyon izgalmasak a döntött kanyarok, csak egyelőre még nem tiszta, melyik a megfelelő ív. Lehetne több döntött kanyar is, miután nagyon élvezetes belülről.”

„Egyelőre még nem sikerült tiszta kört futnunk, így nehéz megmondani, hol is állunk pontosan, de abban biztos vagyok, hogy előrébb tudunk majd lépni szombaton. A piros zászlók minket annyira nem befolyásoltak, leszámítva azt az egyet, amit én okoztam” – viccelt Vettel.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: