DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Vettel orrol is az FIA-ra, meg nem is

Vettel szerint vicc kategória, hogy pontokat osztottak a Belga Nagydíjat követően, ugyanakkor amellett, hogy a szurkolókat nagyon sajnálja, úgy látja, az FIA összességében jó döntést hozott.

Az Aston Martin versenyzője azt követően, hogy a hungaroringi versenyen megszerzett második helyét elvették tőle, Spában ismét megvillant, s úgy tűnt, az esős körülményeket kihasználva újból kiemelkedő eredményt érhet el.

Azonban a futam a heves esőzés miatt tulajdonképpen elmaradt, Vettel pedig az időmérőn megszerzett ötödik helyért járó pontok felét, azaz öt egységet gyűjtött hétvégén, amit nem helyeselt a német.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Formula.hu (@formula.hu) által megosztott bejegyzés

 

„Kicsit vicces ez nem? Úgy értem, ha az időmérős teljesítményért akarnak pontot osztani, akkor tegyék meg, de ma mit tettünk a pontokért? Én nem tudom…” – adott hangot véleményének Vettel, aki ezt követően azért üdvözölte az FIA azon döntését, hogy nem engedték őket versenyezni.

„Én az ötödik helyen kocsikáztam, de alig láttam valamit. Nagyon oda kellett figyelnem, hogy ne menjek neki Danielnek, mert a piros fényeket csak az utolsó pillanatban lehetett észrevenni. Gondolom, hogy hátrébb csak még rosszabb volt a helyzet.”

„Mindig is az volt az elsődleges, hogy mi versenyzők biztonságban legyünk, így ma ennek érdekében nehéz döntéseket kellett meghozni. Csak ott álltunk, miközben a rajongók egyre csak vártak, de azt gondolom, megfelelő döntés született, ráadásul már kezdett sötétedni is.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol garantált a jó közösség és két futam között sem hagyunk benneteket unatkozni!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: