DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Russell: Sosem versenyzünk itt, ha azt keressük, hogy mikor nem esik az eső

Max Verstappen szerint nincs esély egy újabb spái futamra idén, mert már így is túl sok a verseny, Lewis Hamilton és George Russell viszont szívesen visszatérne, ha adódna rá lehetőség.

A Belga Nagydíjat követő sajtótájékoztatón felmerült kérdésként, hogy a pilóták mennyire örülnének annak, ha mindenki kárpótlásaként idén még egyszer visszatérne ide a mezőny - ez erősen elméleti kérdés, hiszen éppen a hétvége kezdetén jelentették be a 22 futamos versenynaptárat, tehát nincs hely még egy spái futamnak, de persze ki tudja, a naptár bármikor változhat...

"Már most is túl sok versenyt kell teljesítenünk, szóval a megfelelő pályákat kell kiválasztanunk, persze először az igazán jókat. Én nem látom magam előtt azt, hogy visszatérünk ide még egy versenyre, főleg úgy, hogy huszonkét futamunk van idén" - reagált röviden és határozottan, mellébeszélés nélkül a győzelmet bezsebelő Max Verstappen.

ra



"Ha valamit helyettesítenünk kellene, én nem bánnám, ha visszatérnénk ide. Ez nyilván a világ egyik legjobb futama és pályája, rengeteg szurkoló él Belgiumban, vagy a közelben és ők most nem láthatták, amit látni akartak. Ez egy megoldás lenne arra, hogy visszafizessük nekik azt, amit most elvesztettek" - vélekedett az élete első dobogóját jegyző George Russell.

"Én egyértelműen visszajönnék, imádom ezt a helyzet, szóval ha találunk egy olyan időpontot, amikor nem esik az eső és a szurkolók előtt versenyezhetünk egyet, akkor az fantasztikus lenne" - tette hozzá Lewis Hamilton. Russell viszont erre rögtön válaszolt:

"Soha nem tudunk majd Spában versenyezni, ha olyan időpontot keresünk, amikor nem esik..."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: