DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Alonso: 100%, hogy élvezetes lesz!

Fernando Alonso három év után először ült autóba Spában, de még mindig ugyanúgy tetszik neki a pálya. Ez a pénteki teljesítményén is látszott, jó napot zárt ő és az Alpine.

Egyáltalán nem panaszkodott Fernando Alonso a nyári szünet utáni első munkanap végén. Az Alpine spanyoljának már eddig is szépen alakult az éve, jól sült el a visszatérés, és Spában is a tőle megszokott formát hozta. Mindkét szabadedzésen a legjobb tízben végzett, a délutáni gyakorláson ráadásul Max Verstappen és a két Mercedes mögött a negyedik helyet csípte el.

Sok más pilótához hasonlóan Alonsónak is kedvére való volt, hogy végre visszaülhetett versenygépébe – amit jövőre még egészen biztosan vezetni fog – és bár szükséges még egy kupaktanács a mérnökökkel, reménytelin tekint a hétvége elé. „Ez ma egy jó nap volt számunkra, az autó gyors. Azt elismerem, nem volt könnyű vezetni, még ráfér egy kis finomhangolás. De a gyorskör sima volt, és tényleg gyorsak vagyunk, ez jó jel. Lássuk, mi lesz belőle” – nyilatkozta Alonso a szabadedzéseket követően.

 

Az Ardennekben szokás szerint változékony idő fogadta a mezőnyt, ami extra kihívást jelentett a pénteki programban. Alonso nem különösebben bánta ezt, elvégre sosem lehet tudni, éppen milyen körülmények fogadják majd őket. „Az időjárás lesz az egyik legfontosabb tényező ezen a hétvégén. Eddig száraz volt, de nem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy mi várható szombaton és vasárnap.”

Ettől függetlenül nagyon várja, hogy újra autóba pattanjon. Ezen a pályán sem vezetett visszavonulása óta, de mint teljesítménye is mutatja, nem kellett neki sok, hogy visszarázódjon. Osztja versenytársai nézeteit Spa-Francorchamps különlegességét illetően – amiről az ő szemén keresztül, egy egészen fantasztikus kameraállásban a nézők is meggyőződhettek –, egyszerre tartja az aszfaltcsíkot jó szórakozásnak és kemény feladatnak. „Spa rengeteget ad a vezetési élmény szempontjából. A kanyarok minden fajtája, hullámzás – már a szabadedzésen az egekben az adrenalinszint. Holnap az időmérőn, könnyebb autóval 100%, hogy élvezetes lesz” – lelkendezett a kétszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: