DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen a kicsúszás ellenére is elégedett

Bár az utolsó percekben hibázott és kicsit a falhoz vágta a Red Bullt, a második szabadedzést az élen zárta és az autójával is elégedett Max Verstappen. A kezdet jó, ám az időjárás mindent megkeverhet.

A hatos kanyarban csapódott a falnak a világbajnoki összesítésben második helyen tanyázó holland, amikor is egy kisebb hibáját túl erősen próbálta korrigálni, így elvesztette az uralmat gépe felett. A jó kezdésnek örül, de picit tarthat attól, hogy a falnak csapódás esetleg tönkretett valamit az autójában, ami a bajnoki versengés szempontjából kicsit sem jönne jól.

Verstappen már az első edzésen elégedett volt az autójával


„Elvesztettem az autóm hátsó tapadását, utána pedig túl erősen akartam korrigálni, így sajnos a falnak csapódtam. Ennek ellenére pozitívan zártam a pénteki napot, jó edzéseim voltak. Egészen elégedettek lehetünk, csak néhány apró dolog maradt még, amit kicsit finomhangolni kell” – mondta el véleményét Max Verstappen a Sky Sports F1 kamerái előtt.

A Mercedes rengeteg változtatást hajtott végre autóin a délutáni edzés előtt, a holland azonban nem érezte, hogy szükség lenne erre.

„Összességében kifejezetten boldog vagyok a teljesítményünkkel, nagyon pozitív indítása volt ez a hétvégének. Délelőtthöz képest szinte semmit nem is változtattunk az autón, még a szárnyállásokon sem igazán. Rögtön elégedett voltam mindennel, ahogy az autó viselkedett. Azért így is sok dolgot kell átgondolnunk, például az időjárással kapcsolatban. Nehéz megmondani, kik lesznek előrébb esőben, mert ilyen körülmények között még nem vezettünk. Érdekes lesz” – tekintett előre Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: