DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Tizenegyen megkapták utolsó motorjukat Belgiumban

Már csupán négy pilóta van a mezőnyben, akik idei második egységüket használják. 16-an átálltak az utolsóra, a Red Bullnál és a Ferrarinál pedig rajtbüntetés is várható.

Számos csapat beszerelte a harmadik erőforrást egyik vagy mindkettő autójába a Belga Nagydíj hétvégéjének kezdetén – azaz az utolsó, büntetés nélkül felhasználható egységet, miközben a spái versennyel együtt 23-ból 12 forduló még hátravan a bajnokságból.

A pénteken kelt 8-as számú dokumentum, a technikai delegált jelentése alapján új motort kapott 11 versenyző: mindkét Mercedes, McLaren és AlphaTauri, valamint a Red Bulltól Sergio Perez, a Ferraritól Charles Leclerc, az Alpine-tól Fernando Alonso, az Aston Martintól Lance Stroll és a Williamstől Nicholas Latifi.



Öt versenyző már a nyári szünet előtt megkapta az utolsó egységet: a Red Bulltól Max Verstappen, a Ferraritól Carlos Sainz, az Alpine-tól Esteban Ocon és a Williamstől George Russell. Azaz már csak négy csapat nem nyúlt hozzá az utolsó egységhez: a két Alfa Romeóban és két Haasban dolgozik továbbra is a második Ferrari-motor.

Ugyancsak motorfronton hír, hogy a Hondának nem sikerült kijavítani Verstappen Silverstone-ban, valamint Perez Hungaroringen sérült második erőforrását. Az esetükben valószínű a rajtbüntetés a későbbi nagydíjak valamelyikén, hiszen nem tudják a korábban használt motort szükség esetén később elővenni.

Ugyancsak büntetésre számítanak a Ferrarinál, mikor megérkezik a csapat plusz tíz lóerőt ígérő, fejlesztett erőforrása az Olasz Nagydíjat követő időszakban, ez ugyanis már a negyedik egység lesz Leclerc és Sainz számára is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: