DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Bottas szerint több fejlesztés kellene

A Mercedes finn pilótája szerint szükség lenne még néhány újdonságra a világbajnoki címért folytatott harcban, ám jelenleg már nagyon oda kell figyelniük a következő évre is.

Hatalmas a harc jelenleg a Mercedes és a Red Bull között, az egyéni és a konstruktőri pontversenyben egyaránt, így pedig nagy jelentősége van annak, hogy melyik csapat mikorra időzítette a fejlesztéseit. Nem egyszerű a helyzet ugyanis nem csak az idei autóra kellett koncentrálnia az alakulatoknak, de fokozatosan egyre több figyelmet kellett fordítani a 2022-es szabályok szerint épülő autójukra.

A jövő évi versenygépek jelentősen eltérnek majd a mostaniaktól, így elég nagy áldozatot követel ez mindenkitől, különösösen azon istállók esetében, melyeknél még nagyobb a tét. Valtteri Bottas szerint minimális fejlesztések még érkeznek számukra is, ám az érdemleges munka már lezárult náluk ebből a szempontból.



„Az tény, hogy már nem fejlesztjük az autót a gyárban, de még érkeznek frissítések.  Ha egyszer felfedezel valamit a szélcsatornában, akkor időbe telik, mire azok a pályán is megjelennek, szóval ez így most nem számit. Silverstone-ban volt néhány új alkatrészünk, és remélem, hogy később is lesz még, de egy bizonyos ponton ennek véget kell vetni, mert nyilvánvalóan jövőre nagy szabályváltozások lesznek és a csapatnak egyensúlyba kell hoznia az idei és a jövő évi teljesítményét” ─ idézte Bottast a PlanetF1.

A finn versenyző úgy gondolja, hogy az idei évre bevezetett változások nem őket segítették és ennek tudja be a teljesítményük visszaesését.

„Az új előírások és az aerodinamikai oldalra vonatkozó korlátozások egyértelműen hatással voltak ránk. A szezon előtti teszteken rájöttünk, hogy nem egészen olyan mennyiségű leszorító erő és tapadás van az autóban, mint az előző évben. Végső soron a futómű ugyanaz, mint tavaly, de az aerodinamika változása befolyásolta az egyensúlyunkat a télen, valószínűleg jobban, mint a Red Bullét. Ilyen értelemben nem ez volt a legkönnyebb év, de még mindig van mit tennünk csapatként” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: