DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Még mindig fejleszthet a Mercedes

Ugyan az utolsó nagyobb csomagjukat Silverstone-ban ellőtték, de még mindig nem biztos, hogy ez a végleges autó 2021-re.

Ugyan Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője azt mondta korábban, hogy idén már nem fejlesztik az autót, Silverstone-ra mégis hoztak egy komolyabb frissítést és alaposan átvariálták a W12-t - James Allison technikai igazgató pedig most azt hintette el, hogy még mindig nem végleges ez az autó. 

00121021_054



"A fejlesztési programunk lényegi, fő része ezzel idénre lezárult, ez volt az utolsó csomagunk. Kisebb módosítások azonban még jöhetnek, ha úgy látjuk, hogy nyerhetünk némi teljesítményt anélkül, hogy figyelmet vonnánk el a következő évi autóról" - mondta Allison a Mercedes legfrissebb videójában.

"Most egy komoly aerodinamikai csomagot hoztunk, aminek meg is volt az eredménye, ennek nagyon örültünk. Hogy mennyit nyertünk vele, azt nehéz megmondani, mert nem tudtuk igazán összehasonlítani a régi csomagot ezzel, de azért a szenzorok és a stopper is azt mutatta, hogy az autót könnyebb volt vezetni és az idők is jobbak lettek. Közelebb kerültünk a Red Bullhoz, emiatt eredményesebb hétvégét zártunk, úgyhogy elégedetten mehettünk haza. Hogy lesz-e még fejlesztés? Itt és ott talán igen" - tette hozzá a szakember. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: