Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. július 31. szombat
F1

Még mindig fejleszthet a Mercedes

Ugyan az utolsó nagyobb csomagjukat Silverstone-ban ellőtték, de még mindig nem biztos, hogy ez a végleges autó 2021-re.

Ugyan Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője azt mondta korábban, hogy idén már nem fejlesztik az autót, Silverstone-ra mégis hoztak egy komolyabb frissítést és alaposan átvariálták a W12-t - James Allison technikai igazgató pedig most azt hintette el, hogy még mindig nem végleges ez az autó. 

00121021_054"A fejlesztési programunk lényegi, fő része ezzel idénre lezárult, ez volt az utolsó csomagunk. Kisebb módosítások azonban még jöhetnek, ha úgy látjuk, hogy nyerhetünk némi teljesítményt anélkül, hogy figyelmet vonnánk el a következő évi autóról" - mondta Allison a Mercedes legfrissebb videójában.

"Most egy komoly aerodinamikai csomagot hoztunk, aminek meg is volt az eredménye, ennek nagyon örültünk. Hogy mennyit nyertünk vele, azt nehéz megmondani, mert nem tudtuk igazán összehasonlítani a régi csomagot ezzel, de azért a szenzorok és a stopper is azt mutatta, hogy az autót könnyebb volt vezetni és az idők is jobbak lettek. Közelebb kerültünk a Red Bullhoz, emiatt eredményesebb hétvégét zártunk, úgyhogy elégedetten mehettünk haza. Hogy lesz-e még fejlesztés? Itt és ott talán igen" - tette hozzá a szakember. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?