DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Túl nagy falat a McLarennek a harmadik hely?

Az évad féltávjánál pontegyenlőséggel áll a Ferrari és a McLaren a konstruktőri harmadik pozícióban. Andrea Stella Wokingból mégis felteszi a kérdést, mennyire reális a pozíció megszerzése.

Két istálló verseng a 2021-es konstruktőri világbajnokság harmadik pozíciójáért: a Ferrari és a tavaly ebben a pozícióban végző McLaren egyaránt 163 ponttal rendelkezik. Papíron tehát egyenlő eséllyel indul a két istálló a szezon második felében, hogy megszerezze a csapatbronzot, ennek ellenére a McLaren versenyigazgatója szkeptikus, mennyire reális az előző évi végeredmény megismétlése.

„A harmadik helyezés nagyszerű eredmény, meglepő volt már tavaly is, a Racing Point ellen küzdve” – mondta a posztot betöltő Andrea Stella az olasz Motorsport.com-nak. „Ebben az évben is az lenne, mert a Ferrarival küzdünk, amely nyilvánvalóan kiváló csapat, nagyon tiszteljük őket. Meglátjuk, hogy reálisan megszerezhető-e a harmadik hely, mert az ehhez szükséges pontráta idén nagyon magas. Átlagban 16 pontot szerzünk versenyenként, ha pedig a realitás talaján maradunk, ez egészen ambiciózus eredmény.”



Habár a nagydíjanként megszerzendő 16 pontot Stella magasra tett lécnek érzi, a McLarennek is voltak kiugró eredménye. Lando Norris háromszor állt a dobogó legalsó fokán – egy harmadik hely önmagában 15 pontot ér –, köztük az Osztrák Nagydíjon, melyet az olasz mérnök külön kiemelt.

„Egyes versenyeken kissé meg is lepődtünk azon, milyen közel voltunk a Mercedeshez és a Red Bullhoz. Például a második versenyen Ausztriában nagyon közel kerültünk a pole-pozícióhoz, majd a futamon is igen gyorsak voltunk, holott normál esetben a Red Bull és a Mercedes rögtön el szokott szakadni a többiektől. Ezt a trendet láthattuk az elmúlt években” – mondta Andrea Stella.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: