DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Red Bull: Checo azt hozza, amit vártunk tőle

Túl a szezon felén a Red Bull is tisztábban lát, jó vásárt csináltak-e Sergio Perezzel. A csapatfőnök szerint egyáltalán nem bánnak semmit, a mexikói megfelelően ellátja feladatát.

A következő egy-két hétben a helyükre kerülnek majd a puzzle-darabok a Red Bullnál és az AlphaTaurinál. Helmut Marko a Belga, de legkésőbb a Holland Nagydíj hétvégéjére ígérte a nagy bejelentést, amikor is leleplezik, mely négy pilótára esett a választásuk 2022-re. Az osztrák azt is elmondta, az elsődleges céljuk a jelenlegi kvartett megtartása, így minden bizonnyal túl nagy meglepetésekre nem készülhetünk.

Négyük közül talán Sergio Perez helye inog a legjobban, a nagycsapattal az első évét teljesítő mexikóinak több hullámvölgye volt idén, mint hullámhegye. A Red Bull is észrevette ezt, és bár noszogatni is próbálták, türelmesek is voltak vele. A csapatfőnök, Christian Horner szerint van is miért, hiszen Perez alapvetően teljesíti azt, amit kérnek tőle, amiért az alakulathoz hozták. Az energiaitalosokat több kritika is érte amiatt, hogy minek tartják fenn juniorprogramjukat, ha utána külsős pilótát ültetnek az elsőszámú csapatukba, amire ők Perez tapasztalatainak értékét kezdték emlegetni.



Horner sem érzi úgy, hogy emiatt hitelét vesztené a nevelőprogram. Egyszerűen arról van szó, hogy nem lehet mindig ragaszkodni a megszokott dolgokhoz. „Mindig is úgy vélekedtünk erről, hogy a fiataloknak meg kell adni a lehetőséget. Azt hiszem, a Red Bull ezt minden más csapatnál jobban csinálta. De néha félre kell tenned a programot. Bátor döntés volt, amit meghoztunk, de ez volt a jó döntés. A csapat remekül működik” ­– vélte a főnök.

Ennek a hírnek a kisbikák jelenlegi vezéralakja, Pierre Gasly talán kevésbé örül. Miután egy gyenge szereplést követően Red Bullból visszaküldték a Toro Rossóba/AlphaTauriba, a francia új erőre kapott, és figyelemre méltóan teljesít. Éppen ezért visszakívánkozik egy topcsapatba. Horner egyelőre csak dicsérettel tudott neki szolgálni. „Pierre fantasztikus munkát végez az AlphaTauriban, és még mindig elsősorban Red Bull-pilóta. Jó helyzetben vagyunk” – világított rá a brit.

Az utánpótlás tehát megvan, de szavai alapján Pereznek nem kell egyelőre új munka után néznie. Red Bull-osként ő is tökéletesen beválik eddig. „Sergio hozza azt, amit kell, abban a szerepben, amit vártunk tőle. Láthattuk Bakuban is, hogy begyűjtötte a győzelmet és nyomás alá helyezte Lewist is. Szépen gyűjtgeti a konstruktőri bajnoksághoz is a pontokat, és csapatjátékos is, ahogy a Francia Nagydíjon is megmutatta. Nagyon elégedettek vagyunk a munkájával” – kommentálta Horner új versenyzője eddigi szereplését.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: