DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A pénz nem minden: 100 milliós ajánlatot kapott Rosberg a Mercedestől, de visszautasította

A Formula-1-ben az utóbbi két évtizedben csillagászati pénzeket keresnek a legjobb pilóták, de a 2016-os világbajnok, Nico Rosberg képes volt nemet mondani egy százmillió dolláros ajánlatra.

Mindössze harmincegy esztendős volt világbajnoki címének megszerzésekor a német pilóta, aki a Mercedesnél egyedüliként képes volt megszorítani, 2016-ban le is győzni Lewis Hamiltont. Abu Dhabiban, taktikus versenyzésének köszönhetően bebiztosította világbajnoki címét brit csapattársával szemben, majd néhány nap ünneplés után váratlanul bejelentette, hogy azonnali hatállyal visszavonul.

Mindenkit meglepetésként ért Rosberg bejelentése, még a Mercedest is, a gyári istálló hatalmas fizetéssel igyekezett maradásra bírni őt, de akkor már a családja fontosabb volt, mint a pénz, megkereste addigra a kenyérre valót, hogy ne kelljen mindenáron a fizetésére figyelnie.

„Szerettem volna elkerülni, hogy úgy versenyezzek, mint akiről csak lejárt lemezként beszélnek, vagy olyan pilótaként, aki igazából már nem is akarja csinálni ezt az egészet. Egy százmillió dolláros ajánlat volt az asztalomon a Mercedestől, de nemet mondtam” – ecsetelte egy interjúban a The Times Magazine hasábjain Nico Rosberg.

A cím megszerzése után a család már mindennél fontosabb lett Rosberg számára


„Merőben más életre vágytam. Amikor az ember versenyzőként él, nagyon kevés a mozgástere, merev az időbeosztása. Egyértelműen a visszavonulás volt a családom szempontjából a legjobb döntés, egy másodpercig sem gondoltam a pénzre.”

„Egyébként is, törvényszerű volt a megelőző években, hogy megromlik a kapcsolatunk Hamiltonnal. Amikor két ember ugyanazért a dologért harcol, de egymást kell legyőzniük, akkor annyira sok pénz és megbecsülés forog kockán, hogy nem is kérdés, hogy bekövetkezik köztük is egy törés. Ez a rajongókat is kétfelé osztotta, láthattuk, hogy volt egy Nico-tábor, a másik oldalon pedig Hamilton rajongói.”

„Akik Hamiltonnak szurkoltak, teljes erőből ellenem is drukkoltak, természetesen. Előfordult egyszer egy olyan, hogy két, négy év körüli kislány állt velem szemben, mögöttük az édesapjuk, mindannyian pfújoltak rám és lefelé mutatták a hüvelykujjukat. Az édesapjuk mondta nekik, hogy én rossz ember vagyok, ezért kell rám pfújolni” – emlékezett vissza Rosberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: