DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel már tud valamit és jó lóra tett az Astonnal?

2020-ban a Ferrarinál már valóban csak árnyéka volt önmagának Sebastian Vettel, az Aston Martinnál időnként már nagyokat villant, de úgy tűnik, a java még csak ezután következik, szép lehet a jövő.

Rengetegen kritizálják Lawrence Strollt autokratikus csapatvezetési stílusa miatt, amióta néhány éve a hatalmas pénzügyi krízisben levő Force Indiát felvásárolta, megmentve a totális csődtől. Azóta természetesen a kanadai üzletember kottájából kell játszania mindenkinek, cserébe azonban óriási mennyiségű pénzt pumpál az istállóba és rengeteg neves szakemberrel is bővült a mérnöki gárda.

A 2018 nyáron tapasztalt állapotokhoz képest az istálló már stabil pénzügyi alapokon nyugszik, bár a tavalyi évhez viszonyítva jóval gyengébben teljesítenek Strollék. Sebastian Vettel ugyan már kétszer is dobogóra állhatott az istálló friss szerzeményeként (bár a Magyar Nagydíjon szerzett második helyét az autóban maradt túl kevés üzemanyag miatt elvették) és láthatóan jobban érzi magát, mint tavaly a Ferrarinál, ahol már senki nem rá figyelt. De mit gondol a jövőről a négyszeres bajnok?

„Lawrence-nek köszönhetem, hogy a mezőnyben maradhattam és a következő években lehetőségem lehet újra a bajnoki címért is harcba szállni. Kulcsfontosságú szerepe volt már korábban is, hiszen alapvetően ő mentette meg a csapatot (az anyagi csődtől), ezzel megmentette emberek százainak munkahelyét, akik hasonlóan szenvedélyesek eziránt a sport iránt” – mondta el Sebastian Vettel a Ziggo Sport hasábjain.

Vettel már nem először mutatja meg idén, hogy nem felejtett el vezetni, de az igazi sikerek még csak ezután jöhetnek


„Hatalmas a változás ahhoz képest, hogyan is nézett ki a gárda néhány évvel ezelőtt, mindenki elkötelezetten dolgozik a sikerért és rengetegen csatlakoznak csapatunkhoz. Nagy projektről beszélünk, talán az elmúlt jó néhány év legnagyobbja, amit a Formula-1-ben láthattunk.”

„Bár a második helyem elvesztése csalódást okozott, a hosszú távú célokat figyelembe véve nagyszerű ütemben haladunk és jól állunk. Lawrence pedig tökéletesen elkötelezett csapata iránt, amelynek kiváló jövőképe van” – tekintett előre Vettel. Azon ne lepődjünk meg, hogy a négyszeres világbajnoknak jó véleménye van az idősebb Strollról, hiszen a csapat vezére egy szerződéssel rendelkező pilótát (Perez) menesztett azért, hogy helyet csináljon Vettelnek, aki eddig meghálálja a bizalmat.

2022-ben ez vajon már komolyabb eredményekben is megmutatkozik, vagy erre még várni kell? 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: