DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Gasly: Lesz még dobogós esélyem!

Egyszer már végzett az első háromban az AlphaTaurival Pierre Gasly, aki csalódott, hogy a Magyar Nagydíjon nem sikerült hasonló eredményt elérnie: ha kicsit szerencsésebb az első kanyarban…

Az év egyik káoszfutama, az Azerbajdzsáni Nagydíj dobogós helyig juttatta az adódó helyzeteket remekül kihasználó Pierre Gaslyt: a tavalyi monzai futamgyőztes Bakuban harmadikként végzett. A legutóbbi őrült versenyen, a Magyar Nagydíjon is jól szerepelt a francia, Sebastian Vettel kizárása után ötödik helyen értékelték az AlphaTaurit a leggyorsabb körért járó pluszponttal, az eredmény azonban még jobb lehetett volna, ha nem érintett a rajtbalesetben, amely során ki kellett engednie autóját a bukótérbe.

„Jó lehetőségek támadtak Bakuban, és meg is ragadtuk őket a dobogós eredménnyel. Magyarországon sajnos balszerencsések voltunk, nem sikerült sok pontot hoznunk. De arra számítok, hogy lesznek még őrült futamok” – idézi az Autosport Gaslyt. „A bajnokság élén nagyon szoros harc zajlik, őrült körülmények alakulhatnak ki, és emiatt lesz majd még több lehetőség. Erre kell fókuszálnunk.”



„Magyarországon egyesek szerencsésebbek voltak, mint mások, tekintve a rajtnál történteket, de ezek után nagyon jó versenyt teljesítettek, végig az élen maradtak. Ez mutatja, ott kell lenni, amikor lehetőség támad” – mondta Gasly, elismerve a honfitárs, Esteban Ocon teljesítményét a Hungaroringen, ahol lényegében az első kanyarban osztották le a legértékesebb helyeket:

„Nem tudom, mit lehetne mondani azon kívül, hogy Valtteri elcseszte és szinte az első hat autót kiütette a versenyből. Szerencsére mi nem sérültünk meg, ellentétben Maxszel, Landóval vagy Sergióval. Sosem tudni, mikor történnek ilyenek, mindenesetre kár érte. Az első kanyarban utolsók voltunk, egy ilyen pályán pedig különösen nehéz felzárkózni. Még így is nagyon jó napunk volt a hatodik helyezéssel és a leggyorsabb kör megszerzésével. De ha megnézzük, kik álltak dobogóra, akkor csalódás, mert sokkal több kijárt volna nekünk, ha egy kicsit szerencsésebbek vagyunk az első kanyarban” – folytatta a bajnokságban nyolcadik helyen álló Gasly.

A francia nem neheztel az egész kavalkádot előidéző, öt rajthelyes büntetést kapó Bottasra: „Mindenki követ el hibákat, én is követek el hibákat, Lewis is követ el hibákat, de mindegyikünket azért fizetnek, hogy versenyezzünk. Ez a munkánk, ha pedig egy hiba miatt három-négy-öt autó kiesik, akkor nyilvánvalóan büntetés jár érte. Végső soron ettől nem lesz több pontunk, ez már a múlt és a pozitívumokat kell nézni. Nyilvánvaló, hogy elég csalódott vagyok, de ha objektíven nézzük, utolsó helyről a hatodik a leggyorsabb körrel szép eredmény” – értékelt Gasly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: