DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Vettel többet várt az év elején

Sebastian Vettel pályafutásában egy új fejezet kezdődött 2021-ben, az Aston Martin csapatában viszont nem indult jól az idei szezon. A német pilótát meglepte a korábbi gyenge teljesítményük.

A négyszeres világbajnok 2014 végén hagyta el a Red Bull istállóját, ahol korábbi sikereit elérte. Akkor a Ferrari kedvéért váltott csapatot, ezzel pedig egy korábbi álmát valósította meg. Kezdetben úgy tűnt, hogy jó döntést hozott, hiszen a Mercedes dominanciája ellenére már első szezonjában futamokat nyert az olaszokkal, később pedig két idényben is harcban voltak a világbajnoki címért.

A 2018-as év második felétől viszont jött egy mélypont a karrierjében, a maranellói gárda pedig a tavalyi esztendőben megköszönte a munkáját. Az idén tehát egy új csapatban találta magát, ám az Aston Martinnal sem jött ki a lépés az elején, az első négy futamon ugyanis egy alkalommal sem tudott pontot szerezni.

„Azt hiszem többet vártunk az elején. Időre volt szükségem, mert a dolgok nem úgy alakultak, ahogyan szerettük volna, de utána egyre jobbak és jobbak lettünk” ─ idézte Vettelt a PlanetF1.



Az igazi áttörés Monacóban jött el, akkor az ötödik helyen zárt, Bakuban pedig már a dobogóra is sikerült felállnia, sőt Franciaországban is a legjobb tíz között volt. Ezek után ismét egy negatív szériába került a német versenyző, pedig a Hungaroringen a második helyen ért célba, ám a futam után kizárták a versenyből.

„Az elmúlt néhány versenyen nem értünk el jó eredményeket, de szerintem összességében sokkal jobban érezhetjük magunkat, mint az elején. Látjuk mennyire szoros a középmezőny és normális esetben ennek hátsó részében vagyunk, ha pedig átlagon felül teljesítünk, akkor néha még az élen is, mint például Bakuban” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: