DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Horner: Harcosan fogunk visszatérni a szünetről!

Bár az utóbbi versenyeken komoly pechszéria sújtotta a Red Bullt, F1-es csapatfőnökük hangsúlyozta: messze még a bajnokság vége, gyorsan változhatnak a dolgok, ők pedig lőtávon belül vannak.

Alig egy hónapja Max Verstappen és a Red Bull is több mint egy futamgyőzelemnyi előnnyel vezették a világbajnoki tabellákat. A silverstone-i és a hungaroringi futamok során azonban alaposan fordult a kocka: a Brit Nagydíjon a holland nullázott a Lewis Hamiltonnal történt incidens után, miközben a brit megnyerte a versenyt, míg a Magyar GP-n a rajtbalesetben megsérült az autója és csak tizedik lett a Red Bull-os, hétszeres világbajnok riválisa pedig egy második hellyel visszavette a vezetést az összetettben – ahogy a Mercedes is az energiaitalosoktól.

verstappen-hamilton-hungaroring-redbull



Christian Horner ennek ellenére bízik benne, hogy a nyári szünet után ismét a javukra billenthetik a mérleg nyelvét: „Hat versenyt nyertünk a szezon első felében. Ha pedig megnézzük azokat a futamokat, ahol nem szerzett pontot: Azerbajdzsán nem Max hibája volt, Silverstone nem Max hibája volt, ahogy az itteni sem. Fordulni fog a szerencsénk, a teljes szezonra vetítve ez ki fog egyenlítődni, és már várom az idény második felét” – idézi a csapatfőnököt a Motorsport,com szakoldalt. „Úgy vélem, a teljes csapat kiérdemelte ezt a szünetet, a pilótáinknak is lesz ideje kikapcsolódni, de higgyétek el, hogy harcosan fogunk visszatérni az év második felére, úgyhogy érdekes lesz.”

A Red Bull pilóták feje fölött azonban Damoklész kardjaként lebeg az esetleges motorcsere és az azzal járó büntetés, hiszen Verstappennek Silverstone-ban, Pereznek pedig a Hungaroringen sérülhetett súlyosan az erőforrása. Horner ezzel kapcsolatban így fogalmazott:

„Nyilván nem fog ez segíteni. Rengeteg kárunk keletkezett, és potenciálisan két motorunkat is elveszítettük más versenyzők hibájából, úgyhogy igen, ez frusztráló. De a pontkülönbség így is annyi, mint egy első és második helyezett között. Óriási balszerencséink voltak az előző versenyeken, de le fogjuk porolni magunkat, s tovább harcolunk a szezon második felében. Kemény hetek vannak mögöttünk, ez egyértelmű, de gyorsan változhatnak a dolgok, és hosszú út vár még ránk a bajnokságban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: